Consonni wordt ploeggenoot van Viviani bij Cofidis

vrijdag 9 augustus 2019 om 12:20
Consonni wordt ploeggenoot van Viviani bij Cofidis

foto: Cor Vos

Het Franse Cofidis bouwt verder aan een sprinttrein rondom Elia Viviani. De ProContinentale formatie heeft namelijk Simone Consonni weten te strikken. De 24-jarige Italiaan – die nu nog uitkomt voor UAE Emirates – heeft een tweejarig contract getekend bij de ploeg van manager Cédric Vasseur.

Consonni begon zijn profcarrière in 2017 bij het ploeg uit het Midden-Oosten. Hij wist vorig jaar zijn eerste en tot nu toe enige profzege te boeken: een etappe in de Ronde van Slovenië. De Italiaan staat te boek als een snelle man, maar is ook bekend vanwege zijn lead-out werk voor andere spurters zoals Fernando Gaviria en Alexander Kristoff.

Consonni – die ook een verleden heeft als baanwielrenner – zal bij Cofidis een andere grote sprinter tegenkomen: zijn landgenoot Elia Viviani. “Cofidis is echt een historisch team. Ik kan me herinneren dat ik vroeger naar wielrennen keek en dat Cofidis toen al in het peloton reed. Het is tijd om de volgende stap te zetten in mijn carrière.”

“Ik ben ontzettend blij dat ik samen met Elia Viviani deel uitmaak van deze ploeg”, zo vertelt Consonni in een persbericht. “Het is geweldig dat we vanaf nu kunnen rekenen op een talentvolle renner als Simone”, zo vult teambaas Vasseur aan. “Hij heeft het talent om zelf overwinningen te boeken, maar ook om Elia te helpen.”

Cofidis is druk bezig om zich te versterken voor aankomend seizoen, aangezien de ploeg ook al klimmer Guillaume Martin heeft binnengehaald. Bovendien neemt Viviani zijn vaste sprintaantrekker Fabio Sabatini mee naar de Franse formatie.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Samlambeej 9 augustus 2019 om 12:44

Consonni-Gaviria leek in Argentinië een te duchten tandem te worden. Benieuwd hoe vaak deze aan Viviani gekoppeld wordt. Enig probleem is dat je achter Consonni niet heel erg uit de wind zit.

Jan Blokland 9 augustus 2019 om 12:47

Zonde van zo’n goeie sprinter om de lead-out te moeten doen. Had best ergens kopman kunnen worden.

ChefSpijker 9 augustus 2019 om 13:09

Kan bij Cofidis toch gewoon tweede sprinter zijn? Viviani neemt z’n maatje Sabatini al mee. Hofstetter en Bouhanni weg daar. Heb je alleen Laporte nog, maar die zal vast een heel Frans programma gaan afwerken.

krypton 9 augustus 2019 om 13:12

Laporte zal echt wel de voorkeur krijgen boven Consonni. En dan blijven er erg weinig wedstrijden over voor hem om voor zichzelf te rijden.

hartstikkebedankt 9 augustus 2019 om 14:55

Toch krijgen Laporte, Hofstetter en Bouhanni nu ook alle drie wel behoorlijk wat kansen

Jan Blokland 9 augustus 2019 om 13:18

@Chefspijker, dat zou kunnen, maar Viviani zal toch meestal de grote koersen rijden. En dat zou Consonni toch ook niet misstaan. Kijk eens naar Sam Bennett. Mag alleen opdraven in de Vuelta. Zonde van zo’n goede sprinter. Over het gehele jaar tot nu toe te weinig neergezet omdat hij of niet koerste of niet als kopman werd uitgespeeld.

Mathieu Moller 9 augustus 2019 om 15:12

Bennett is wel even een andere orde dan Consonni. Zoals in het artikel al staat, heeft Consonni pas 1 profzege op zak. Laat hen eerst maar eens bewijzen dat hij op een lager niveau (2.1 ofzo) kan winnen, dan komt dat kopmanschap in grotere koersen vanzelf.

DeLuiaardVanLimburg 9 augustus 2019 om 14:47

Wildcard voor de giro ook meteen op zak?

ruudenkit 9 augustus 2019 om 19:18

Lijkt me sterk dat hij als sprintaantrekker naar cofidis gaat,voor het geld zal hij t ook niet hoeven te doen.
Ik ga er vanuit dat hij een eigen programma gaat rijden (net zoals Laporte).
Bij Emirates had hij 3 man voor zich qua sprints, nu is hij gedeeld 2e man.
Volgend jaar als kopman naar de Vuelta neem ik aan

ruudenkit 9 augustus 2019 om 19:19

Aangezien viviani er rijd lijkt me een wildcard voor de Giro ook wel reëel inderdaad

Viktrodriguez 10 augustus 2019 om 12:34

Cofidis heeft WT-plannen, dus wellicht geeneens een wildcard nodig

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair