Cofidis bevestigt komst Elia Viviani en Fabio Sabatini

maandag 5 augustus 2019 om 14:52
Cofidis bevestigt komst Elia Viviani en Fabio Sabatini

foto: Cor Vos

Cofidis heeft de komst van sprinter Elia Viviani definitief bevestigd. De Italiaan, die gisteren wist te winnen in de Prudential RideLondon-Surrey Classic, komt over van Deceuninck-Quick Step, waar hij na twee seizoenen vertrekt. Ook Viviani’s ploeg- en landgenoot Fabio Sabatini verhuist mee.

Al medio juni meldde WielerFlits de ophanden zijnde transfer van Viviani naar Cofidis, waar hij de Fransman Nacer Bouhanni moet vervangen. Amper een week later werd bekend dat ook zijn ploeg- en landgenoot Sabatini mee de overstap zou maken naar de Franse formatie. En reeds maakte het team de transfers definitief via een persrelaas.

Ambitieus project
“Ik kijk ernaar uit om de nieuwe kleuren te dragen. Via gesprekken met Cédric Vasseur en Roberto Damiani kwam ik erachter dat Cofidis me erg graag wilde hebben en ze konden mij een ambitieus project aanbieden”, reageerde Viviani. “Ik waardeer het streven dat ze de dynamiek op mij willen afstemmen en het vertrouwen met het aantrekken van mijn vriend Fabio. Bovendien is het shirt van Cofidis een van de meest historische in het peloton, het is een eer om het te mogen dragen.”

De Italiaan wist dit jaar voor het eerst een etappe te winnen in de Tour de France en als het aan hem ligt, smaakt dat naar meer. “Volgend jaar wil ik meer etappes winnen in de Tour de France. Ik voel dat ik het kan. Als we naar de klassiekers kijken, zijn er twee koersen die ik heel graag eens zou winnen: Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem. Dit zijn mijn doelen voor het komende seizoen met het Cofidis-team.”

Goede vriendschap
Met Sabatini ziet Viviani een goede vriend meeverhuizen. De 34-jarige Italiaan trekt na vijf jaar de deur achter zich dicht bij de ploeg van Patrick Lefevere. “Ik ben erg blij dat ik samen met Elia naar Cofidis ga. Het is een van de oudste sponsors in het wielrennen en de vooruitzichten met de ploeg zijn veelbelovend. Ik mocht al werken met Alessandro Petacchi, Daniele Bennati, Peter Sagan, Mark Cavendish, Marcel Kittel en Elia Viviani.”

“Ik heb al veel ervaring in het loodsen van sprinters naar de overwinning. Elia en ik waren al in 2010 ploegmaats en we hebben een goede vriendschap. Ik ben erg blij dat ik mijn carrière kan voortzetten met hem. We gaan er alles aan doen om mooie overwinningen te boeken in onze nieuwe kleuren.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

freirefreire 5 augustus 2019 om 15:09

Fijne standaard persberichtquotes

jvh93 5 augustus 2019 om 15:22

Toch wel een verassende keuze om terug te gaan naar PCT en niet verzekerd te zijn van de grote rondes

josi 5 augustus 2019 om 15:25

Het is juist de bedoeling dat Cofidis volgend seizoen WT is.

Grobbel 5 augustus 2019 om 15:27

Cofidis heeft in de 10 jaar dat ze PCT waren nog geen enkele Tour of Vuelta over hoeven te slaan.

josi 5 augustus 2019 om 15:22
Quote:
Ik waardeer het streven dat ze de dynamiek op mij willen afstemmen.

Ik hoor het me zo zeggen, maar dan in het Italiaans uiteraard.

Vraag me wel af of dit een verstandige keus is. Viviani heeft toch echt wel een goede trein nodig en ook met Sabatini erbij hebben ze die bij Cofidis nog niet echt.

Gebruikersnaam 5 augustus 2019 om 17:09

Sabatini is trouwens niet eens zo’n goede loods, ik vind het eigenlijk vrij bizar dat die in dienst heeft gereden van zo’n grote namen, maakt toch iets te vaak rare keuzes waarvoor zijn sprinter de prijs betaalt, kan zelfs zijn eigen trein af en toe niet volgen. Knappe QS-overwinningen die te danken zijn aan een goede lead-out, staan bijna allemaal op naam van Richeze. Sabatini komt kwalitatief niet aan de enkels van Richeze of een Selig, maar blijf toch een “naam” in die specialisatie.

Zou me niet verbazen indien Viviani in 2020 geen enkele koers op WT-niveau wint.

pirazzi 5 augustus 2019 om 15:49
Quote:
En reeds maakte het team de transfers definitief via een persrelaas.

Reeds vandaag dan neem ik aan.

EddyB1958 5 augustus 2019 om 17:20

Waarom die insinuatie qua doping?
Dit is zo’n reactie die van mij mag verwijderd worden.

S. Morgenstern 5 augustus 2019 om 17:35

Koppel jij de naam Ibargueren dan noodzakelijk aan doping Eddy?

Random wielerliefhebber. 5 augustus 2019 om 21:11

Die weet Vivianis Astma pilletjes perfect te doseren, heeft niks met doping te maken hoor

Samlambeej 5 augustus 2019 om 21:44

Schijnt dat je van die pilletjes ook Londense valpartijen leert ontwijken en een van de beste stuurmannen van het peloton wordt…

Samlambeej 5 augustus 2019 om 21:45

Vertrouwen in Sabatini leek zoek. Maar Morkov ligt vast en Richeze koppelt zich aan Gaviria.
Sabatini heeft Kittel wel naar een pak overwinningen geloodst.

Headlines

Populair

Materiaalzone