Commentator en oud-renner Paul Sherwen (62) overleden

maandag 3 december 2018 om 08:09
Commentator en oud-renner Paul Sherwen (62) overleden

foto: Sirotti

Erkend wielercommentator en oud-profwielrenner Paul Sherwen is op 62-jarige leeftijd overleden. Sherwen was jarenlang een bekende stem aan de zijde van mede-commentator Phil Liggett. Het nieuws van zijn dood roept veel reacties op in de wielerwereld.

Sherwen werd in 1978 profwielrenner. Tijdens zijn loopbaan reed hij zeven keer de Tour de France en won hij twee keer het Brits kampioenschap op de weg. Na zijn loopbaan werkte hij maar liefst 33 jaar als commentator. Zijn stem was geliefd bij onder meer Amerikaanse en Australische koersen. Sherwens huidige werkgever NBC bracht het nieuws van zijn overlijden naar buiten.

“Paul was een synoniem van de Tour de France in de Verenigde Staten. Hij zal zeer gemist worden bij legioenen fans en de NBC-familie, die in juli de eer had om deel uit te maken van Pauls veertigste Tour de France”, schrijft NBC. Sherwen is overleden in Oeganda, waar hij de laatste jaren woonde en belangen had in de mijnbouw.

Op sociale media stromen ontzettend veel reacties binnen op het overlijden van Sherwen. Hij was geliefd in het wielerpeloton als commentator en renner, maar ook als persman van bijvoorbeeld de Motorola-ploeg. Daar werkte hij begin jaren ’90 samen met een jonge Lance Armstrong.

Dit artikel delen:

4 Reacties

LucasR 3 december 2018 om 10:20

Damn, dat is even schrikken! Genoot altijd van zijn commentaar met Phil bij de koersen die via de Europese kanalen niet te volgen waren. RIP.

bidon colle 3 december 2018 om 10:44

Edit redactie: Deze reactie is niet nodig bij dit bericht.

bilthoven 3 december 2018 om 12:28

Wat een droevig bericht. Debuteerde als eerstejaars prof in 1978 meteen al in de Tour. (70e in eindklassement). Reed in totaal 7x de Tour. Was een redelijk goeie sprinter en beschikte vooral over een enorm doorzettingsvermogen. Gaf nooit op, was voor zijn kopmannen steeds een superknecht. Paul was één van de meest geliefde renners in het peloton.
En geliefd bleef hij ook daarna. (Kijk maar eens op de sociale media de laatste uren).
Een echte gentleman is veel te vroeg gestorven. Rust zacht, Paul.

Mwielerfan 3 december 2018 om 13:30

edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

Headlines

Materiaalzone

Populair