Nijssen over stage bij Katusha-Alpecin: “Ik kreeg geen kans”

Nijssen over stage bij Katusha-Alpecin: “Ik kreeg geen kans”

foto: Topcompetitie

woensdag 10 oktober 2018 om 17:41

Kenny Nijssen had vandaag mee willen rijden in Milaan-Turijn en in Gran Piemonte van donderdag. De 28-jarige stagiair is door Katusha-Alpecin echter buiten de selectie gelaten. “Dat heeft alles te maken met de Ronde van Turkije”, laat woordvoerder Philippe Maertens weten aan WielerFlits. Nijssens stage is daarmee meteen ten einde.

Nijssen zelf doet zijn verhaal bij RTV Utrecht. “Ik moest me woensdag laten zien in Milaan-Turijn, aangezien ik een klimmer ben. Maar ik krijg dus uiteindelijk geen kans. Ik wilde graag weten waarom. Ik heb contact proberen te zoeken met de ploeg, maar van hen heb ik geen reden gekregen. Wel van iemand anders, die zei dat de renners opeens de Ronde van Lombardije moesten voorbereiden. Het is niet tegen mij, maar het heeft puur met de eigen selectie te maken.”

De winnaar van de Wattmeister Challenge is zwaar teleurgesteld. “Je denkt dat je na het winnen van die prijs eindelijk de kans krijgt. Vervolgens rijd je twee koersjes in België – wat leuk is. Maar ik kan daar niet meer doen dan knechten. Dat heb ik ook gedaan. Dan bereid je je vol voor op Italië, om je daar te kunnen laten zien en dan mag je niet starten. De grootste teleurstelling is dat ze hun afspraken niet nakomen. Het komt puur vanuit de ploeg. Ik weet niet wat ik zelf anders had kunnen doen.”

Katusha: “Kenny kan er niets aan doen, maar wij ook niet”
Volgend Katusha-Alpecin is een ‘ongelukkige’ combinatie van factoren de oorzaak. “Het probleem zit hem in het feit dat wij een WorldTour-ploeg zijn en stagiairs niet in WorldTour-koersen mogen starten. Wij zitten op dit moment met de Ronde van Turkije en daarnaast komen de Ronde van Lombardije (zaterdag, red.) en de Tour of Guangxi (vanaf komende dinsdag, red.) in China eraan. De renners die nu in Turkije rijden, waren ook voorzien om de Ronde van Lombardije af te werken.”

Daarin zit hem de crux. “De datum van de Ronde van Turkije is verlaat”, vertelt Maertens. “Het overlapt nu met Lombardije, waardoor we extra renners moeten oproepen. Robert Kišerlovski, bijvoorbeeld. Dat was niet gepland. Na zijn val in de Tour de France heeft hij geen koers meer gereden. Je kunt hem dan niet alleen naar Lombardije sturen. Daardoor valt Kenny buiten de boot. Hij kan er niets aan doen, maar wij ook niet. In dit geval, ligt de schuld bij de organisatie van de Ronde van Turkije.”

Maertens leeft persoonlijk met Nijssen mee, maar hij nuanceert de uitspraken van de Utrechter. “Toen duidelijk werd dat Kenny stagiair bij ons werd, is hem verteld dat wij alleen plek voor hem hadden in het Kampioenschap van Vlaanderen, de Primus Classic en dus het tweeluik Milaan-Turijn/Giro Piemonte. Maar een daadwerkelijke selectie is nooit beloofd. Als hij nu bij ons in de ploeg zat volgend jaar, hadden we ons wellicht meer ingespannen om hem toch nog ergens in te passen. Wij gaan in 2019 onze selectie overigens inkrimpen, van 26 naar 24 renners. Kenny wist dat.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Marszzz 10 oktober 2018 om 17:48

Jammer voor hem en voor de Wattmeistercompetitie. Wie wil zich nog volgend jaar inspannen op zo een apparaat voor een holle stageplek?

maklukzat 10 oktober 2018 om 18:03

Wel wat ver gezocht om de organisatie van de ronde van Turkije de schuld te geven. Niet netjes van Katusha. Dan rijdt Kiserlovski maar een koers minder.

Mwielerfan 10 oktober 2018 om 19:40

Wanneer was die verplaatsing?

Dyllanw 10 oktober 2018 om 18:05

Als Topcompetitie zou je meteen de samenwerking met Katusha stop moeten zetten. Terecht dat Nijssen pissig is.

xistnc 10 oktober 2018 om 18:48

Geen touw aan vast te knopen.

Scott Sunderland 10 oktober 2018 om 18:52

Geef zo’n jongen een programma dat de moeite waard is. Had hem anders überhaupt geen stagecontract gegeven. Dit is geen doen. Sneu voor hem.

FritsvanHoefelen 10 oktober 2018 om 18:57

Vorig jaar had Katusha ook al een keer geen plek meer voor Piotr. Stages voor de bühne

storm-biker 10 oktober 2018 om 19:02

Het is op papier een leuke beloning voor de Wattmeister, maar dit gebeurd als ze bij Katusha van te voren al weten dat Nijssen geen kans maakt op een contract voor 2019.

wimpy 10 oktober 2018 om 19:05

Strakhov mocht wel een mooier programma rijden, is hij nummer 24 voor volgend jaar?

Viktrodriguez 10 oktober 2018 om 19:06

Om de een of andere reden ben ik totaal niet verbaasd dat het fout is afgelopen. Dat Katusha oogt als een armetierig geleide vreemdelingenlegioen zonder de ziel van een beleid. Ze lijken ook buitenlanders te halen om het buitenlanders halen met de verhuizing van de licentie naar Zwitserland, want internationale uitstraling. Je kunt prima een internationale ploeg hebben met een doelmatig beleid.

Lullig voor Nijssen en de wattagecompetitie. Bij een samenwerking met ploeg met een planmatig beleid was dit niet gebeurd.

ChefSpijker 10 oktober 2018 om 19:10

Het is ook wel een beetje een aparte regel van de UCI dat stagiairs niet mee mogen doen aan WT-wedstrijden. Terwijl er in een Ronde van Turkije (en sommige andere WT-koersen) wel een nationale selectie mag meedoen met renners die niet op WT/PCT-niveau rijden. Zo’n Nijssen had anders prima een Ronde van Turkije kunnen rijden.

Mwielerfan 10 oktober 2018 om 19:43

Inderdaad je kunt het ook beperkt mogelijk maken. Max 10 wt dagen per ploeg, alleen in september en oktober, max 3 wt koersen. Alleen in selectie van wt koersen. Van alles te verzinnen.

Ton van Wieringen 10 oktober 2018 om 20:23

Met Piotr Havik ging het ook zo. Wanneer je niet serieus genomen wordt, heeft zo’n stage geen enkele zin.

west 10 oktober 2018 om 21:58

Katusha is natuurlijk gewoon de belabberdste partner om te hebben voor zoiets. Volgens mij moet er daar op de dag van de race nog iemand naar de supermarkt om een paar repen te halen voor onderweg…

Headlines

Materiaalzone

Populair