Colombianen mogen weer buiten trainen dankzij Nairo Quintana

maandag 4 mei 2020 om 11:03
Colombianen mogen weer buiten trainen dankzij Nairo Quintana

foto: Cor Vos

Nairo Quintana is onder Colombiaanse wielerliefhebbers al een nationale volksheld en nu zal ook zijn populariteit onder collega-wielrenners toenemen. De 30-jarige renner heeft bij de Colombiaanse regering toestemming gekregen om weer buiten te trainen.

Die toestemming geldt niet alleen voor hemzelf, maar voor alle Colombiaanse beroepswielrenners, meldt Het Laatste Nieuws. In het Zuid-Amerikaanse land is het sinds vorige week toegestaan om één uur per dag te sporten.

De Colombiaanse minister van Sport Ernesto Lucena heeft tevens bepaald dat de lokale autoriteiten aanvullende regelingen kunnen treffen met profrenners.

Tour de France-winnaar Egan Bernal had al eerder goedkeuring geregeld om op de openbare weg te mogen trainen. Van de burgemeester van zijn woonplaats Zipaquira had hij toestemming om binnen de stadsgrenzen te trainen, en alleen tussen vijf en acht uur in de ochtend.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Marveloke 4 mei 2020 om 11:15

Goed lobbywerk van Nairoman. Hij blinkt uit zijn vel dit jaar. Jammer dat dit seizoen zo verstoort wordt door het virus, anders had hij nog meer mooie dingen kunnen laten zien.

0
IlPirata 4 mei 2020 om 18:32

Inderdaad, goede zaak.. Die was erg sterk bezig begin van het zeizoen en had hem graag nog meer ‘frustratie’ van zijn laatste team willen zien wegtrappen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone