Bernal mag buiten trainen, zijn landgenoot Quintana nog niet

dinsdag 28 april 2020 om 08:40
Bernal mag buiten trainen, zijn landgenoot Quintana nog niet

© Cor Vos

Egan Bernal heeft van de burgemeester van zijn geboorteplaats Zipaquira in Colombia de toestemming gekregen om weer op de openbare weg te trainen. Tezelfdertijd moeten Nairo Quintana, Esteban Chavez en Sergio Higuita zich wel nog schikken naar de nationale lockdownmaatregelen.

Bernal woont officieel in Andorra, maar keerde begin maart terug naar zijn familie in Colombia, waar strenge lockdown-maatregelen gelden. Die zouden normaal gisteren aflopen, maar werden door de Colombiaanse president Ivan Duque tot 11 mei verlengd.

Maar uitzonderingen bevestigen de regel. Burgemeester Wilson Leonar Garcia van Zipaquira gaf toch de toestemming aan Bernal en nog enkele renners uit de stad om buiten te trainen tussen vijf en acht uur ’s morgens. De Tourwinnaar moet wel binnen de stadsgrenzen blijven.

Deze maatregel geldt echter niet voor andere Colombiaanse profwielrenners in andere delen van het land. Nairo Quintana, Esteban Chavez en Sergio Higuita moeten zich nog altijd schikken naar de nationale lockdownmaatregelen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Cochise 28 april 2020 om 09:11

Met dat voordeel gaat hij de Tour wel winnen! Serieus, van 5u tot 8u binnen de grenzen van een stadje waar je op 1km door bent, dat moet toch een grap zijn.

Limal 28 april 2020 om 13:48

Google Maps leerde me dat het dorp in O-W lengte ongeveer 5km lang is, met een klim van net geen 2km aan iets meer dan 5%. Dat is dus ruim voldoende om een rondje van 10-15km uit te tekenen met 1 of 2 keer zo'n klim erin. Constant op hoogtes tussen 2600 en 2730m boven zeeniveau. Daar per dag drie uur op kunnen trainen is iets waar veel renners momenteel jaloers op zullen zijn.

Fast Freddy 28 april 2020 om 10:34

Maar toevallig is de lokale bromsnor een oom van Jodi èn een trotse wielerfan, dus dat komt wel goed ;-)

Cyclinglife 28 april 2020 om 10:44

De burgemeester denkt in oplossingen. Dat het misschien niet ideaal is voor een topsporter. Maar wel beter dan binnen moeten blijven en enkel op de rollen rijden

vincenzo 28 april 2020 om 12:25

Die burgemeester toch! Hij ziet Bernal natuurlijk graag dit najaar de Tour winnen. De andere Colombiaanse renners hebben pech dat hun burgervader niet zo coulant is.

Headlines

Materiaalzone

Populair