Colbrelli troefkaart van Bahrain Merida in San Remo
foto: ASO
dinsdag 14 maart 2017 om 12:34

Colbrelli troefkaart van Bahrain Merida in San Remo

Bahrain Merida wil zich tonen tijdens Milaan-San Remo. Kopman is de in vorm verkerende Sonny Colbrelli, die onlangs in hondenweer nog een etappe wist te winnen in Parijs-Nice. “San Remo lijkt een vrij gemakkelijke koers, maar het is een ware puzzel. Rustig blijven is het devies”, stelt ploegleider Alberto Volpi.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Meerdere ijzers
De nieuwe ploeg uit het Midden-Oosten heeft ook andere opties achter de hand mocht Colbrelli niet in de voorste gelederen zitten. “We gaan als team onze rol spelen”, vertelt Volpi in een persbericht. “Sonny liet in Parijs-Nice zien dat hij goed in vorm is. In zijn schaduw kunnen ook Niccolò Bonifazio, Grega Bole en Enrico Gasparotto een goed resultaat neerzetten. Kort gezegd: we zijn er niet alleen maar om de koers af te wachten.”

flag-bh Bahrain Merida voor flag-it Milaan-San Remo 2017
flag-it Manuele Boaro
flag-si Grega Bole
flag-it Niccolò Bonifazio
flag-si Borut Božič
flag-it Sonny Colbrelli
flag-it Enrico Gasparotto
flag-it Franco Pellizotti
flag-it Giovanni Visconti

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2017 12:53
Ik schat persoonlijk Bonifazio als sprinter hoger in maar ik kan mij vergissen.
14 maart 2017 13:04
Nibali??
14 maart 2017 13:07
Ik heb hetzelfde Matisz, maar dit jaar is Colbrelli natuurlijk wel een stukje beter gebleken. Snap de keuze dan ook wel, alhoewel ik (iig qua potentie) in Bonifazio toch meer een man voor Sanremo zie.
14 maart 2017 13:11
@LL
Klopt! Bovendien was Bonifazio zijn voorbereiding allesbehalve ideaal (stapt vroeg af in P-N). Dus laat het ons voor dit jaar op Colbrelli houden.
14 maart 2017 13:16
Op pure snelheid zou Bonifazio de logische keuze zijn.

Ik denk echter dat met een zware wedstrijd en de huidige vorm de keuze voor Colbrelli volledig terecht is
14 maart 2017 13:26
Bonifazio ooit 5e, Colbrelli ooit 6e. Ontloopt elkaar niet zo veel.
Al moet je er wel van uit gaan dat Bonifazio vanwege zijn leeftijd meer groeimarge heeft.
Maar komt dat er in 2017 uit? Nee, nog niet.
Daarom alle banden op Colbrelli.
14 maart 2017 13:31
Sterke selectie hoor, had ik niet verwacht. Colbrelli zie ik ook niet in een pure massasprint winnen van Kristoff, Degenkolb, etc... maar hij is mijn topfavoriet (samen met Sagan uiteraard) als die jongens worden gelost op de poggio.
14 maart 2017 13:42
Bonifazio de logischere keuze? Die jongen heeft zich op WT niveau volgens mij 2x laten zien en 100x niet. Laat die maar gewoon hopen dat hij eens constant mee kan gaan doen. ;)
14 maart 2017 13:51
Colbrelli zal dan toch wel eens moeten beginnen met presteren op het hoogste niveau.
Buiten die etappen in PN heeft hij slechts een derde plaats in AGR en een 6e plaats in San Remo staan op het hoogste niveau. In de tweede garnituur Italiaanse koersen is hij wel erg sterk.
Zal mij benieuwen of hij in staat is top 3 te sprinten in dit veld, als ze allemaal gaan sprinten voor de overwinning.
14 maart 2017 13:54
@Ab Normaal

Ik durf er wel geld op te zetten dat Colbrelli in een koninklijke sprint zeker geen top-3 gaat sprinten in dit veld. Als het een zwaardere editie is, of al er een groepje van 20-25 man overblijft waar een deel van namen als Cavendish, Degenkolb, Gaviria, Bouhanni, Demare & Kristoff er af zijn dan maakt hij daar wel kans op. Beetje hetzelfde als Matthews dus. ;)
14 maart 2017 13:54
Eens met @Noud, in potentie is Bonifatio een snelle jongen maar maakt het zelden waar.
Colbrelli daarentegen is iemand die het liefst een zware wedstrijd heeft om te excelleren. Die z.g. B wedstrijden in Italië zijn een prima leerschool geweest.
14 maart 2017 14:03
Nouja, het is wat je waarmaken noemt... Dit is zijn eerste jaar op World-Tour niveau he, wat heeft hij nou al meer waar kunnen maken dan meteen een etappe winnen?

Winnen zie ik hem ook niet doen, maar dat geldt voor een heel aantal wereldtoppers die aan de start staan zaterdag. Podium moet echter wel kunnen, zeker als iemand als Swift of Lobato dat kan.

Edit: sorry, dacht dat dat waarmaken over Colbrelli ging.
14 maart 2017 14:14
@ Ab:

De afgelopen jaren heeft Colbrelli imo meer dan behoorlijk gepresteerd in MSR. Negende, achtiende, zesde en twaalfde. Idd geen winnaar, maar wel een zekerheidje voor een korte klassering. Als ik aan een pooltje mee zou doen, dan zou ik hem zeker opstellen. ;)
14 maart 2017 14:15
Colbrelli is in mijn ogen de grote favoriet, na Sagan. Wat hij in PN liet zien getuigde van grote vorm. Ik denk dat hij in een sprint niet bang hoeft te zijn voor Matthews en Degenkolb, enkel Sagan.
14 maart 2017 15:26
@King
Hahaha, hint? Ik wil hem best, maar ik heb maar 20 punten te besteden en die 3 van hem krijg ik er nog niet ingefietst. Denk nog steeds dat Gaviria, der John, Sagan en Matthews grotere kanshebbers zijn.
Dus Colbrelli kan ik alleen maar nemen als ik de goedkopere Bouhanni thuis laat.
Al weet ik dat dit voor jou geen keuze is omdat jij Bouhanni altijd thuis laat.

En moet ook eerlijk zeggen dat ik jonge renners vaak te snel opneem in mijn pooltjes en daardoor altijd tegenvallen.
Heb Colbrelli al vaak gehad en dat heeft nooit opgeleverd.
14 maart 2017 21:03
Het is een sterk team. Ze maken zeker kans.
14 maart 2017 21:45
Colbrelli wint m gewoon. Genoeg over na een zware koers, kan prima positie kiezen en is in bloedvorm.

Reacties zijn gesloten.