Colbrelli schiet raak in derde rit Tour du Limousin

Colbrelli schiet raak in derde rit Tour du Limousin

foto: Sirotti (archief)

donderdag 18 augustus 2016 om 17:01

De derde etappe in de Tour du Limousin 2016 is op het palmares bijgeschreven van Sonny Colbrelli. De 26-jarige Italiaan van Bardiani-CSF was in de straten van Liginiac sneller dan Jesús Herrada en Carlos Barbero. Joey Rosskopf blijft aan kop in het algemeen klassement.

Van der Lijke pakt bergpunten
Al vroeg in deze bijna 180 kilometer lange rit sprongen een aantal renners weg. Een van die coureurs was Nick van der Lijke, die in het shirt van Roompot-Oranje Peloton de eerste bergpunten van de dag voor zich opeiste. Het groepje met onze landgenoot kreeg echter niet al te veel speelruimte. Het duurde dan ook niet lang voordat zij werden gegrepen en het spel van de vluchters opnieuw kon beginnen. Omdat het constant op en af ging, leek deze rit namelijk geknipt te zijn voor een vluchtersgroep die het tot het einde kon gaan halen. Dat hadden de nodige coureurs in de gaten, want er werd slag om slinger gedemarreerd.

Glooiende finale zorgt voor spanning
Niet heel veel later vormde zich een nieuwe kopgroep van een achttal renners, met daarbij enkele sterke mannen. Matteo Busato (Triestina Wilier-Southeast), Jérémy Roy (FDJ), Julien El Farès (Delko Marseille-Provence KTM), Marc Soler (Movistar), Cyril Lemoine (Cofidis), Julien Antomarchi (Roubaix Métropole), Yoann Barbas (Armée de Terre) en Anthony Maldonado (HP BTP-Auber 93) maakten het mooie weer. In de finale stond er nog een klimmetje van de derde categorie op het programma. Soler rukte zich los van zijn metgezellen, maar werd op twee kilometer van het einde weer gegrepen. In de sprint die volgde bleek Colbrelli de sterkste kuiten te hebben.

Finishbeelden

Dit artikel delen:

2 Reacties

Robert Chasinque 18 augustus 2016 om 19:50

Si! Wat is dit toch een geweldig talent.

Spinergy 19 augustus 2016 om 09:21

Majka rijdt ook mee hier zie ik, opvallend.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair