Cofidis versterkt zich met Claeys, Bonnafond en Turgis

Cofidis versterkt zich met Claeys, Bonnafond en Turgis

foto: Sirotti

donderdag 4 augustus 2016 om 10:51

Cofidis heeft drie nieuwe namen gepresteerd voor haar selectie in 2017. Vanaf 1 januari dragen Dimitri Claeys, Guillaume Bonnafond en neoprof Jimmy Turgis het rood van de Franse ProContinental-ploeg. Daarnaast zijn Dorian Godon en Mathias Le Turnier vanaf heden stagiair.

Versterking voor meerdere vlakken
Met Claeys hoopt Cofidis een man te hebben gevonden voor het voorjaar. De 29-jarige Belg moet samen met zijn landgenoot Kenneth Vanbilsen gaan scoren in de Vlaamse klassiekers. Bonnafond is op zijn beurt een waardevolle knecht wanneer de wegen bergop gaan. De 29-jarige Fransman kwam zijn gehele carrière uit voor AG2R La Mondiale, maar doet nu dus een stapje terug. De 24-jarige Jimmy Turgis vindt bij Cofidis zijn twee jaar jongere broertje Anthony terug. Ook Jimmy komt het beste tot zijn recht in eendagskoersen en beschikt over een redelijk eindschot.

Alle drie de aanwinsten tekenden voor twee seizoenen. Stagiairs Godon (afgelopen weekend nog tweede in de Coppa dei Laghi-Trofeo Almar U23) en Le Turnier (dit jaar tweede in de zware klimkoers Ronde de l’Isard) zijn twee talentvolle klimmers. Tegenover de komst van de drie nieuwe aanwinsten, staat dan weer het vertrek van Arnold Jeannesson. Hij tekent bij Fortuneo-Vital Concept. Naast een wegprogramma wil en mag Jeannesson deze winter aan een aantal veldritten mee gaan doen, aan de zijde van Francis Mourey.

Dit artikel delen:

6 Reacties

fransthys 4 augustus 2016 om 11:08

Ook Loïc Chetout, de Franse Bask van Cofidis, heeft een contractverlenging van 2 jaar gekregen bij deze ploeg. Zie volgende tweet:

Team COFIDIS heeft geretweet
Loïc Chetout ‏@LoicChetout 28 jul.Paray-Vieille-Poste, France
J’ai le plaisir de vous annoncer ma participation a la vuelta 2016 et ma prolongation pour deux ans chez Cofidis Solutions Crédits.

0
Prima Facie 4 augustus 2016 om 11:47

Claeys was natuurlijk geweldig in de RVV door vanuit de oorspronkelijk kopgroep gewoon mee te doen in de finale en negende te worden.

0
Thoin 4 augustus 2016 om 11:53

In de Belgische kranten stond vandaag dat Jonas Van Genechten ook naar Cofidis trekt, om naast Bouhanni nog een snelle man te hebben voor de kleinere koersen en eventueel in de trein te zetten!

0
fransthys 4 augustus 2016 om 12:05

En Jeannesson gaat van Cofidis naar Fortuneo Vital Concept, zoals vandaag bevestigd is op de website van laatstvernoemde ploeg

0
Cyclingbruh 4 augustus 2016 om 12:08

Rare move van Guillaume. Was toch een vrij goed gewaardeerde knecht bij Ag2r.

0
Dayer Quintana 4 augustus 2016 om 16:13

Dan is Cofidis in de breedte goed aan het versterken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone