Cofidis haalt niet-fitte Bouhanni uit Ronde van Catalonië

Door , dinsdag 20 maart 2018 om 11:37

foto: LaPresse

Nacer Bouhanni stapt vandaag niet op in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië. De Franse sprinter van Cofidis is nog niet volledig hersteld van bronchitis, geeft zijn ploeg aan. Bouhanni werd daarom ook al uit Milaan-San Remo gehouden, al was dat volgens de coureur niet waar.


In de openingsrit eindigde Bouhanni als zevende in de massasprint. “De bronchitis heeft hem gedwongen af te stappen in Parijs-Nice en het heeft hem zichtbaar verzwakt, dat zagen we gisteren in zijn sprint”, aldus het communiqué van de ploeg. “Hij zal nu een periode van volledige rust nodig hebben om voor de volle 100% te herstellen, voordat hij de trainingen kan hervatten voor de volgende wedstrijden.”

Cofidis minder afhankelijk van Bouhanni
Sinds Cedric Vasseur manager is bij de ProContinentale ploeg zijn er veranderingen doorgebracht bij Cofidis. Vasseur wilde de ploeg minder afhankelijk maken van Bouhanni, die dit seizoen nog zonder zege is. Daarnaast werd het contract van vader Bouhanni, die zijn zoons (ook Rayane koerst in de ploeg) achterna reist, niet verlengd. De drie speerpunten van Nacer voor dit voorjaar waren Parijs-Nice, Milaan-San Remo en Catalonië. Alle drie de WorldTour-koersen zijn door ziekte dus in het water gevallen.

De drie overwinningen die Cofidis dit jaar boekte, staan op naam van Christophe Laporte. Laporte kreeg meer kansen in het voorjaar en greep die met beide handen. Ook Hugo Hofstetter laat zich de laatste weken gelden, met een derde plaats in Nokere Koerse en een tweede plek in de GP de Denain.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Colbrelli. 20 maart 2018 om 11:53

Nou, die is dus weg volgend jaar. Enige spannende nu is of hij nog opgesteld gaat worden de rest van het seizoen, want lijkt me een ernstige vertrouwensbreuk te zijn.

Retro Lex 20 maart 2018 om 12:01

Mag hij ook tussentijds naar een andere ploeg ? WT ploeg is toch stapje hoger. Misschien opvolger van Greipel bij Lotto S.

Mathieu Moller 20 maart 2018 om 12:22

Een beetje hetzelfde verhaal als met Coquard vorig seizoen. Cofidis zal hem nog wel opstellen, maar in de prominente koersen (Tour of Vuelta) verwacht ik hem niet echt meer eigenlijk.

DerEffe 20 maart 2018 om 12:28

Heeft volgens PCS voor 2019 ook nog een contract bij Cofidis. Verdient echt bakken met geld daar, dus betwijfel of hij volgend seizoen naar een andere ploeg zal willen? Geen enkele ploeg gaat hem contracteren op basis van dezelfde financiële voorwaarden als nu.

Samlambeej 20 maart 2018 om 14:03

@DerEffe klopt volledig. Ik vind dat ze het juist aanpakken. Bouhanni gedraagt zich alsof Cofidis in hun handen mogen knijpen dat ze hem hebben. Nu eens laten voelen dat ze ook zonder hem kunnen. Wakker worden Nacer!

Front-runner 20 maart 2018 om 14:39

Kwam gisteren echt niet vooruit in de sprint. Wat dat betreft ook een logische beslissing om hem niet op te stellen in MSR.

Wat me niet helemaal duidelijk wordt is of Bouhanni zelf de beslissing heeft genomen of dat de ploeg dat heeft gedaan.

west 20 maart 2018 om 20:19

@Sam
Cofidis mogen toch ook in hun handen knijpen dat ze Bouhanni hebben?
Cofidis heeft drie jaar lang op hem geteerd (naast de “superkopmannen” Simon en Navarro…), Laporte en Hofstetter (en Senechal) hebben in zijn schaduw kunnen groeien, ze hebben hem met hun volle verstand voor veel geld gecontracteerd, ze wisten toen ook al dat het een opvliegende was, er is volgens mij niks bekend dat hij zich binnen de ploeg onlangs misdragen heeft? En dan ga je hem nu een douw geven omdat het met Laporte en Hofstetter voor goedkoper kan? Als het aan de verhouding salaris/overwinningen ligt kan je dat ook normaal oplossen, aangezien je hier zelf schuld aan hebt? Mag hopen dat ie gewoon echt ziek is…

Mwielerfan 21 maart 2018 om 07:39

Hij is niet de enige zieke dit jaar. Maar vorige 2 jaar waren ook al beneden verwachting

Samlambeej 21 maart 2018 om 13:19

@west Ik hoop ook dat dit geen overdreven maatregel van de ploeg is. En ik wil ook helemaal niet dat hij een schop krijgt. Het is in goeie vorm een uitstekende renner en aangezien hij een heuveltje over kan, kan je hem in allerlei wedstrijden opstellen voor de winst. Je moet wel stellen dat hij die vorm al meer dan een jaar niet heeft. Dat zou, zoals je zegt, de fout van de ploegleiding kunnen zijn om hem voor een dik basissalaris vast te leggen voor 2 jaar. Een sprinter is toch altijd meer gebaat bij een bonus-systeem? Kan me ook niet voorstellen dat papa Bouhanni de meest kritische is voor zijn zoon en eerder de ploegleiding gaat tegenspreken als ‘trainer van’. Daar heeft de nieuwe leiding (Vasseur) ingegrepen. Nu moet ik wel nog zeggen als je Cofidis bekijkt, dat is toch WorldTour in de schaduw? Die zijn zeker van van Tour én Vuelta deelname en rijden daarnaast de mooiste koersen in Spanje, Frankrijk én België. Voor die 1,5miljoen van Bouhanni willen er zat renners naar Cofidis komen hoor.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.