Cofidis contracteert Villella en Walscheid

donderdag 4 november 2021 om 14:14
Cofidis contracteert Villella en Walscheid

foto: Cor Vos

Cofidis heeft met Davide Villella en Max Walscheid twee nieuwe renners voor 2022 aangetrokken. De Italiaan komt over van Movistar, de Duitser van Qhubeka ASSOS.

Voor de 30-jarige Villella wordt het alweer zijn vierde team in de WorldTour, nadat hij eerder voor Cannondale, Astana en dus Movistar uitkwam. Bij die laatste ploeg reed hij de afgelopen twee jaar. Tot zeges kwam hij in die periode niet, hoewel Villella dit seizoen sterk beëindigde met een vierde plaats in de Trofeo Matteotti, een vijfde plaats in de Giro della Toscana en een 22ste plek in Il Lombardia. Bij Cofidis zal hij vooral kopman Guillaume Martin ondersteunen, zo vermeldt de ploeg in het persbericht.

Walscheid zal iets vaker voor eigen kans mogen staan. De 28-jarige Duitser is rap en staat ook in de klassiekers zijn mannetje, zo bewees hij met een twaalfde plek in Parijs-Roubaix vorige maand. Bij Cofidis zal deze klassieker weer zijn grootste doel worden. Ook gaat hij starten in een grote ronde.

Eerder versterkte de Franse WorldTour-ploeg zich al met onder meer Wesley Kreder, Hugo Toumire en Francois Bidard. Deze week werd ook bekend dat Elia Viviani het team verlaat voor INEOS Grenadiers.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Tdf 4 november 2021 om 14:36

Dat zijn voor Cofidis goeie transfers hoor, hiermee worden ze in de breedte toch wat sterker.
Walscheid heeft dit ook verdient!
Villella is gewoon een goeie knecht vooral voor Cofidis een goeie transfer.

0
Michelangelo 4 november 2021 om 14:54

Dit maakt het al weer een stukje lastiger voor Qhubeka. Walscheid was daar echt wel 1 van de beteren….

0
Titaantje 4 november 2021 om 15:56

Biij Walscheid heb ik het idee dat er nog wel meer in zit dan we ervan gezine hebben. Renners die kunnen tijdrijden en sprinten hebben vaak wel de nodige potentie. Ik betwijfel of het er bij cofidis echter uit gaat komen.

0
Boasson en Hagen 5 november 2021 om 12:00

En ook nog wheelies trekken niet te vergeten!

0
Jean Dumas 5 november 2021 om 01:10

Movistar verliest weer sterk middenkader.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone