Cofidis bevestigt komst Jelle Wallays: “Ik wil de perfecte ploeggenoot zijn”
Wallays won twee keer in zijn carrière Parijs-Tours - foto: Cor Vos
zaterdag 24 oktober 2020 om 11:33

Cofidis bevestigt komst Jelle Wallays: “Ik wil de perfecte ploeggenoot zijn”

Cofidis heeft de komst bevestigd van Jelle Wallays, die een contract voor een jaar tekende. De tweevoudige winnaar van Parijs-Tours komt over van Lotto Soudal, waar zijn contract niet werd verlengd.

Vorige week meldde WielerFlits al dat Wallays dicht bij een overeenkomst was met Cofidis. Na vijf jaar Lotto Soudal reed de Belgische renner in de BinckBank Tour zijn allerlaatste wedstrijd voor het WorldTour-team van John Lelangue. Het ploegmanagement liet hem aan de kant voor onder meer Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen, waardoor hij zijn seizoen vroegtijdig moest beëindigen.

In zijn zoektocht naar een nieuw team is Wallays uiteindelijk bij Cofidis uitgekomen. “Ik ben erg blij dat ik naar Cofidis ga”, laat hij weten via de ploeg van Cédric Vasseur. “Het is een erg mooie kans in deze moeilijke tijd, waarin veel renners geen contract hebben. Ik hou van eendagswedstrijden, de moeilijke scenario’s en ik wil de perfecte ploeggenoot zijn bij Cofidis en zijn kopmannen zoals Elia Viviani en Guillaume Martin.”

 
2 Reacties
Sorteer op:
24 oktober 2020 11:43
Goede renner om erbij te hebben in de breedte. Kan het zelf ook afmaken zo gemiddeld 1 keer op een (normaal) seizoen, dat is zeker niet elke renner gegeven. Had persoonlijk wat meer van hem verwacht op het BK, daar had hij met zijn kwaliteiten toch beter kunnen doen, had zowat het grootste palmares daar in de kopgroep en een prima ploegmaat bij.
24 oktober 2020 11:54
Is nu net een individualist bij uitstek. Sterke renner die je wel in de vlucht kan sturen en maakt het zo wel één keer per jaar af in een mooie koers.

Reacties zijn gesloten.