Cofidis aast op Daniel Martin, sluit komst Geraint Thomas uit

woensdag 4 augustus 2021 om 12:19
Cofidis aast op Daniel Martin, sluit komst Geraint Thomas uit

foto: Cor Vos

Cofidis is uit op de handtekening van Daniel Martin. Dat bevestigt ploegmanager Cédric Vasseur aan Cyclingnews. Door de namen van Geraint Thomas en Jakob Fuglsang is door de Franse WorldTour-ploeg een streep gezet.

“Van Dan weten we dat hij uit zijn contract loopt”, zegt Vasseur over de Ierse klimmer die momenteel nog koerst voor Israel Start-Up Nation. “We moeten naar de mogelijkheden kijken en ons budget evalueren. Hij is een geweldige renner, maar op dit moment zitten we in de wachtkamer. Hij heeft de Tour en de Olympische Spelen gereden. We willen wachten tot het begin van de Vuelta om daarover te beslissen, omdat we meer kandidaten die strijden voor een plek in onze ploeg.”

Geraint Thomas heeft ook nog geen contract voor 2022 en is al in verband gebracht met Cofidis. Maar dat feest gaat niet door. “We zouden graag willen, maar eerlijk gezegd zijn er geen gesprekken gaande tussen ons, Geraint en zijn management. Ik weet dat hij nog ploegloos is, maar ik weet zijn prijskaartje niet eens. Datzelfde geldt voor Fuglsang. We hebben zijn manager niet eens gesproken. Bovendien zijn we meer gefocust op jonge renners”, aldus de Franse teambaas.

‘Teleurgesteld in de resultaten van Viviani’
Vasseur bevestigt het vertrek van Christophe Laporte (Jumbo-Visma) en Elia Viviani, maar wil niets zeggen over een mogelijke overgang van de Italiaan naar Deceuninck-Quick-Step. “Dat moet je Patrick Lefevere vragen, maar wij hebben besloten om niet verder te gaan met hem”, vertelt hij.”

“We zijn teleurgesteld in zijn resultaten, maar dankbaar voor wat hij ons gegeven heeft als het gaat om het imago. We zijn een grotere ploeg geworden dankzij zijn naam, maar een naam alleen is niet genoeg. Kijk maar naar Israel Start-Up Nation en Chris Froome.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

josi 4 augustus 2021 om 12:28
Quote:
Bovendien zijn we meer gefocust op jonge renners”, aldus de Franse teambaas.

Vandaar dat ze hun oog op Dan Martin hebben laten vallen?

0
David 4 augustus 2021 om 12:31

Hahaha idd josi moest ook lachen toen ik het las.

0
Ronellenfitsch 4 augustus 2021 om 12:57

Sowieso aparte uitspraken, Viviani heeft weinig gepresteerd maar wel de naam van een ploeg die al 25 jaar bestaat vergroot?

0
Verweggistan 4 augustus 2021 om 18:07

Dankzij de punten van Viviani zijn ze WorldTour.

0
Shinzawai 4 augustus 2021 om 13:03

Martin lijkt toch wel flink over zijn hoogtepunt heen, benieuwd of hij bij Cofidis de weg naar beneden nog wat weet te versnellen.

0
Ronellenfitsch 4 augustus 2021 om 13:09

Vorig jaar anders wel de beste grote ronde uit z’n leven gereden

0
Cochise 4 augustus 2021 om 16:13

Porte ook. Dat is dus allerminst een garantie op succes

0
Ronellenfitsch 4 augustus 2021 om 16:54

Porte won onlangs nog de Dauphine, als Cofidis zoiets zou bereiken is het al heel wat (niet dat in

0
Ronellenfitsch 4 augustus 2021 om 16:55

(Niet dat ik dat Dan Martin zie nadoen, bedoelde ik)

0
Titaantje 4 augustus 2021 om 17:22

Cofidis kampt natuurlijk met het probleem dat ze al iets van 15 jaar geen Tour etappe hebben gewonnen (als ik me niet vergis). Dan Martin is nu juist wel bij uitstek een afmaker in “zijn” type etappes en kan ook als aanvaller prima ritten winnen. Ik begrijp wel dat dat hem aantrekkelijk kan maken voor de ploeg.

Het is bv een stuk lastiger om sprintetappes te winnen (zoals we met Viviani zagen) en Cofidis’ sprinttrein is zowel met Bouhanni als Elia nooit echt van de grond gekomen. Een lekkere aanvallersploeg, maar met meer kwaliteit dan ze nu hebben, is wellicht een betere aanpak. Zeker met de heersende UAE, Jumbo en Ineos worden er genoeg lastige ritten aan aanvallers gegund.

0
KnightBiker 4 augustus 2021 om 13:50

Hm.. Viviani werd eerder gelinkt aan Kometa… toch terug naar Quickstep? Vreemd tenzij Cavendish niet verlengt.

0
veggerby 4 augustus 2021 om 15:12

Thomas bij loto soudal lijkt me wel wat. Terug focus op voorjaar om nadien te pieken naar tour maar dan als aanvaller….

0
Johnny7 4 augustus 2021 om 15:32

Benieuwd welke ploeg zo gek is om een ongemotiveerde Thomas die alleen een Tour wil rijden nog een dik salaris wil geven. Normaal wil Trek dat nog wel eens doen.

0
Cochise 4 augustus 2021 om 16:12

Misschien kan hij bij Israel Froome aflossen?

0
vevie 4 augustus 2021 om 16:23

Thomas is gewoon bezig met hetzelfde gezeik. In meerdere contractonderhandelingen/verlengingen is duidelijk geworden dat hij alleen maar schermt met de interesse van andere ploegen, maar gewoon bij Sky/Ineos wilt blijven. Die zal blijven en met minder salaris genoegen gaan nemen. Kopman voor de Tour kan nog, maar dan moet hij sowieso vertrekken. Die zal volgend jaar voor Ineos echt geen kopman meer in de Tour zijn.

0
SprintMaster 4 augustus 2021 om 16:30

Per jaar dat hij de Tour niet wint een miljoen in salaris achteruit lijkt me een goeie voor de geïnteresseerde ploegen. Zouden ze ook met Froome moeten doen.

0
Ronellenfitsch 4 augustus 2021 om 16:53

Thomas won dit jaar Romandië en reed podium in Catalonië en Dauphiné. De meeste ploegen kunnen enkel dromen van een kopman die zulke resultaten rijdf

0
Westland95 4 augustus 2021 om 16:22

Zo’n British Cycling exponent als Thomas moet zijn carrière toch gewoon bij INEOS afsluiten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone