Coach Slongo: “Nibali zal de schade moeten beperken”

zondag 19 mei 2019 om 11:20
Coach Slongo: “Nibali zal de schade moeten beperken”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali begon de Giro d’Italia enigszins verrassend met een derde plaats in de openingstijdrit. Dat belooft voor de individuele tijdrit naar San Marino. Toch denkt zijn coach Paolo Slongo dat Nibali de schade zal moeten beperken. “Vooral op Primož Roglič, maar ook op Simon Yates”, zo vertelt hij aan Cyclingnews.

Het verschil tussen Roglič en Nibali bedraagt nu 39 seconden, maar de Sloveen staat te boek als een betere tijdrijder. “Het peloton is al vermoeid, maar nog niet voldoende voor Vincenzo”, aldus Slongo. “De specialisten zullen kortom tijd op hem pakken. Dan denk ik vooral aan Roglič, maar ook aan Yates.”

“Die laatste presteert namelijk ook heel erg goed tegen de klok. Vinzenco mag tevreden zijn als hij in de buurt van de Brit finisht”, zo is Slongo van mening. De Italiaan is enthousiast over het parcours. “Het is een echte tijdrit, waarbij je constant moet pushen. Het is een tijdrit voor Vincenzo.”

“Hij heeft in het verleden al vaker goed gepresteerd in dergelijke tijdritten. De kopmannen zullen eindelijk hun kaarten op tafel moeten leggen.”


Lees hier onze uitgebreide voorbeschouwing op de tijdrit naar San Marino

Dit artikel delen:

3 Reacties

assen 19 mei 2019 om 14:06

Het jaar dat hij de Giro won, het rampjaar van Steven, verloor Nibali nog meer dan minuten, als ik me niet vergis. Maar Nibali is deze Giro misschien wel beter dan toen.

girardengo 19 mei 2019 om 14:10

Nibali is iemand die minder snel verzwakt in een ronde. Zijn kans moet nog komen, niet vandaag.

Sonsbach Allstars 19 mei 2019 om 16:23

Die indruk heb ik ook van Nibali; wat dat betreft is het net onze Stevie. Bovendien kan Nibali dagen en weken door nattigheid en kou rijden zonder dat dat hem lijkt te deren.

Headlines

Materiaalzone

Populair