Coach Sagan: “Verliezen regenboogtrui maakt hem weer hongerig”

maandag 14 januari 2019 om 10:08
Coach Sagan: “Verliezen regenboogtrui maakt hem weer hongerig”

foto: Cor Vos

Patxi Vila, coach van Peter Sagan, denkt dat het goed voor de voormalig wereldkampioen is dat hij na drie jaar weer eens wereldkampioen af is. “Ik merk dat hij weer honger naar succes heeft”, laat Vila optekenen aan Het Nieuwsblad.

Zijn coach vergelijkt de Slowaak voorzichtig met Tom Boonen. “Hoe ouder Peter (Sagan, red.) wordt, hoe meer gelijkenissen ik tussen die twee zie”, stelt Vila. Een hiaat op beider palmares, Milaan-San Remo, is één van de eerste doelen van Sagan dit jaar.

Na Milaan-San Remo volgen de (kassei)klassiekers en het veroveren van een zevende groene trui als volgende seizoensdoelen om af te sluiten met het WK in Yorkshire. “Met het heroveren van die regenboogtrui weet ik hem goed te prikkelen”, legt Vila uit hoe hij Sagan het eenvoudigst motiveert.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Tom Rey 14 januari 2019 om 10:16

Terwijl ik eerder iets meende gelezen te hebben dat hij het niet meer zo leuk vond? Goed dat hij weer het plezier heeft gevonden dan.

fringale 14 januari 2019 om 14:47

je zou toch ook denken dat hij een doel zou maken van de strade biancchi, de koers die MTB het meest benadert, maar staat blijkbaar niet op zijn programma…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.