‘Coach Patxi Vila op weg naar Movistar’
foto: Cor Vos
zaterdag 23 november 2019 om 13:35

‘Coach Patxi Vila op weg naar Movistar’

Patxi Vila gaat de technische staf van Movistar versterken. Dat schrijft de Baskische krant El Diario Vasco. De Spanjaard was de laatste jaren coach bij BORA-hansgrohe, maar onlangs werd zijn vertrek bekendgemaakt.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Vila stond de laatste jaren mede aan de basis van de successen van BORA-hansgrohe, onder meer met Peter Sagan. Bij de Duitse WorldTour-formatie had de Spaanse oud-renner veel verantwoordelijkheden als coach en als ploegleider. Aan die samenwerking komt nu een einde, waarna BORA-hansgrohe de technische staf reeds uitbreidde met ploegleider Jean-Pierre Heynderickx. De Oost-Vlaming komt over van Dimension Data.

Movistar lijkt nu naar de hand van Vila te dingen. Als renner reed de inmiddels 44-jarige Spanjaard begin jaren 2000 al enkele seizoenen voor de ploeg, die toen nog als iBanesto.com in het peloton acteerde.

 
2 Reacties
Sorteer op:
23 november 2019
Edit redactie: Bedankt, is aangepast
23 november 2019
Als hij maar de juiste adviezen geeft aan jongeren. Zal wel een vakman zijn, maar onderstaande blijft 'kleven'aan een goede renner een paar jaar terug: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf06052008_037

Reacties zijn gesloten.