‘Coach Patxi Vila op weg naar Movistar’

zaterdag 23 november 2019 om 13:35
‘Coach Patxi Vila op weg naar Movistar’

foto: Cor Vos

Patxi Vila gaat de technische staf van Movistar versterken. Dat schrijft de Baskische krant El Diario Vasco. De Spanjaard was de laatste jaren coach bij BORA-hansgrohe, maar onlangs werd zijn vertrek bekendgemaakt.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Vila stond de laatste jaren mede aan de basis van de successen van BORA-hansgrohe, onder meer met Peter Sagan. Bij de Duitse WorldTour-formatie had de Spaanse oud-renner veel verantwoordelijkheden als coach en als ploegleider. Aan die samenwerking komt nu een einde, waarna BORA-hansgrohe de technische staf reeds uitbreidde met ploegleider Jean-Pierre Heynderickx. De Oost-Vlaming komt over van Dimension Data.

Movistar lijkt nu naar de hand van Vila te dingen. Als renner reed de inmiddels 44-jarige Spanjaard begin jaren 2000 al enkele seizoenen voor de ploeg, die toen nog als iBanesto.com in het peloton acteerde.

Dit artikel delen:

2 Reacties

lander luypaert 23 november 2019 om 13:39

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

0
IlPirata 23 november 2019 om 15:15

Als hij maar de juiste adviezen geeft aan jongeren. Zal wel een vakman zijn, maar onderstaande blijft 'kleven'aan een goede renner een paar jaar terug:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf06052008_037

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone