Clement over blessure: “Ernstig genoeg om niet te koersen”

zondag 8 juli 2018 om 09:25
Clement over blessure: “Ernstig genoeg om niet te koersen”

foto: Sirotti (archief)

Stef Clement staat al geruime tijd langs de kant met rugklachten. Zijn ploeg LottoNL-Jumbo tastte de voorbije periode in het duister naar de aard van de blessure. Aan tafel bij Tour du Jour vertelt de Tilburger dat er echter schot in de zaak lijkt te zitten.

De 35-jarige renner hoopte dit jaar zijn zevende Tour de France te rijden. De rugblessure gooide echter roet in het eten en daar baalt hij zichtbaar van. “Het gaat op zich wel goed. Het is natuurlijk verschrikkelijk balen en dat besef ik de laatste dagen eens te meer. Het hele circus staat te beginnen en jij zit thuis. Maar het gaat de goede kant op. We lijken op de goede weg om het lek boven te krijgen”, stelt hij.

Of de rugklachten het einde van zijn carrière betekent, is nog onduidelijk. “Het is wel ernstig genoeg om voorlopig niet te mogen fietsen in competitieverband. Dat doen we ook niet, er wordt heel goed gekeken. Het wordt vanuit de ploeg ook heel goed geregisseerd hoe we dat moeten aanpakken. We hebben geen haast en ik ben nergens bang voor. Ik heb een hele mooie carrière gehad natuurlijk en we zullen het wel zien.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

jessevdalen 8 juli 2018 om 09:59

Klinkt niet best

0
Mwielerfan 8 juli 2018 om 10:20

Heeft ie mooi de tijd om uit te zoeken of je van commentaar geven ed kan leven.

0
Scott Sunderland 8 juli 2018 om 10:53

De rugblessure in combinatie met de leeftijd en het aflopen van zijn contract….

Kans dat hij volgend jaar nog koerst is héél klein

0
rennerske 8 juli 2018 om 11:03

Begenadigd coureur maar als analist bijna onovertroffen.

0
Fort 8 juli 2018 om 11:17

Vind hem ook zeer aangenaam als analist. Neemt geen blad voor de mond, is zelf kritisch (lees: minder narcistisch dan een aantal andere) wanneer nodig en luistert erg prettig weg.

0
ikbenprocycling 8 juli 2018 om 14:51

Ik vind hem helaas niet prettig aan een TV-tafel. Wil m.i. te graag op een popi manier praten. Zo zie je maar weer hoe smaken kunnen verschillen. Een ander type, Rob Harmeling, kromt ook vaak mijn tenen. Ducrot, Belleghem en Been, hoor ik ook liever niet. Het luistert voor mij erg nauw in TV-shows en wielercommentaar. Terzijde, Danny Nelissen die ik okay vind (maar niet overtuigend goed), begint steeds meer op Andre Hazes sr. te lijken.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone