Clement: “Mijn benen waren nog in orde”

Clement: “Mijn benen waren nog in orde”

foto: Sirotti

donderdag 21 juli 2016 om 19:59

Stef Clement blijft het goed doen deze Tour de France. De renner van IAM Cycling eindigde donderdag in de klimtijdrit als veertiende, op een minuut en 22 seconden van Chris Froome. De Noord-Brabander is daardoor nog altijd de nummer negentien in het algemeen klassement.

Gevoel
Dat komt Clement goed uit, want aan het einde van het seizoen stopt zijn huidige werkgever ermee. Onze landgenoot moet dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Maar zijn stek in het klassement gaat hij niet koste wat kost verdedigen. “Ik koers nu met mijn hart, niet met mijn verstand”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Het kan zijn dat ik zondag een stuk lager sta in het klassement dan nu. Maar dan nog kijk ik terug met een goed gevoel. Op de dagen dat ik het kon, heb ik alles gegeven. […] Vandaag waren mijn benen nog in orde. Het is een mooi spelletje, ik ben een liefhebber van tijdrijden.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

Japsie 21 juli 2016 om 20:09

Op Radio Tour zei hij nog dat hij niet tegen zijn max aan zou gaan vandaag. Hij rijdt “stiekem” een geweldige Tour.

Erica-de-moeder-van-Niki 21 juli 2016 om 20:10

Clement, held. Sympathieke en intelligente renner. Gauw als knecht voor Kruiswijk, Mollema of Dumoulin vastleggen!

koos1 21 juli 2016 om 20:13

Clement rijd wel z’n beste tour ooit, zou jammer zijn als hij geen nieuwe ploeg kan vinden.

vlek 21 juli 2016 om 20:15

Bezig aan een prachtige Tour de France. Mooi dat het nu ook eens voor de ogen van het grote publiek zo lekker gaat en hij breed geprezen wordt.

xistnc 21 juli 2016 om 20:21

Die gast moet gewoon nooit meer een contract krijgen. Dan rijdt ‘ie het best!

evkruining 21 juli 2016 om 20:39

Hij zei gisteren tussen neus en lippen door dat hij een aanbieding van de NOS had. Als hij dan toch noodgedwongen moet stoppen bij gebrek aan ploeg (zou, per saldo, schandalig zijn), dan hoop ik dat hij in zee gaat met de NOS. Het is een toffe gast, heeft verstand van zaken, kan hele volzinnen spreken en hij heeft gevoel voor humor. En laten we eerlijk zijn, als “analist” kan hij het nooit slechter doen dan Harmeling, Ducrot of Nelissen.

Manuel Beltran 21 juli 2016 om 20:41

Ik stel de vraag hier nog maar eens: weet iemand in hoeverre Clement het verbruid heeft bij Jumbo? Hij heeft zich volgens mij namelijk nog wel eens negatief uitgelaten over zijn vorige werkgever volgens mij. Zelf zie ik hem graag terugkeren op het oude nest…

beni 21 juli 2016 om 20:56

Stefclement vaker/langer in beeld gezien dan ’t hele LJteam.

vlek 21 juli 2016 om 20:58

Dat weet niemand natuurlijk. Meen dat die uitspraken toen vooral over de oude tijdritfietsen gingen, dus of dat nu nog relevant zal zijn? Ik denk dat hij in zijn algemeenheid wel wat tactischer zou kunnen omgaan met eventuele toekomstige werkgevers. Hij maakt nu een beetje een karikatuur van zichzelf als de renner die opzoek is naar iemand die zijn kunsten kan waarderen. Hij weet echter zelf ook dat hij kwaliteit genoeg heeft, er op veel plekken nog gewacht wordt op ploegen die wegvallen en hij in het verleden ook zelden op de tweede rustdag van de Tour de France al zekerheid had over zijn volgende contract. Waarom dan nu degenen waar je contact mee hebt (twee ploegen wordt gezegd) voor de camera verwijten dat ze nog geen concreet aanbod hebben gedaan? Ze ‘mensen die moeilijk te overtuigen zijn’ noemen? Hoe zal bijvoorbeeld Spekenbrink naar zo’n interview kijken? Ergens vind ik het ook wel mooi, maar als je degene bent die namens hem de gesprekken moet voeren zul je er niet vrolijk van worden.

janwillem92 21 juli 2016 om 21:13

@vlek,

Ik denk het jij zegt het. Daarbij komt het een beetje over alsof hij alleen hard rijd als z’n baan op het spel staat. Vast niet helemaal de realiteit.

maklukzat 21 juli 2016 om 21:28

Ik ben het wel eens met vlek. Het ligt er allemaal net wat te dik bovenop dat hij op zoek is naar een nieuwe werkgever. Overdreven de knecht uithangen. Nu weer de uitspraak “Ik koers nu met mijn hart, niet met mijn verstand”

Jacco van Stierop 21 juli 2016 om 21:40

Het zou toch jammer cq merkwaardig zijn als hij geen nieuwe WT-ploeg weet te vinden voor volgend jaar. Hij rijdt een meer dan behoorlijke Tour, dat kan toch niet onopgemerkt blijven?
Op de één of andere manier vind ik Trek wel bij hem passen.

sooike 21 juli 2016 om 21:45

Toevalligken ik Clement persoonlijk. Hij is voor een ploegleiding geen gemakkelijke önderdaan”. Doet zijn mond open, geeft vaak ongevraagd zijn mening en is zeker geen prototype van een volgzame coureur. Intelligent, welbespraakt en goed opgevoed en opgeleid; het komt niet altijd voor in wielerland. Daarbijmoetenwe niet vergeten dat hij ook de leeftijd heeft voor zijn beste seizoen en behalve zijn aangeboren tijdritcapaciteiten de laatste twee seiZoen heeft “leren” klimmen. Ik vind het fantastisch hem zo aan het werk te zien. Eindelijk krijgt hij de waardering die hij al jaren verdient. En zijn vertrek bij zijn vorige ploeg ? Een van de ploegleiders kan je daar alles over vertellen. Clement is niet de enige die het bij hem heeft verbruid ! Het aantal lange neuzen naar hem wordt in het peloton met het seizoen groter !

TrekFactory 21 juli 2016 om 21:50

Kom maar naar Trek!! Pantano is in ieder geval je al voor gegaan, en jullie zijn dikke vriendjes dus 1+1= 2 ;)

Turtlehead 21 juli 2016 om 23:03

@sooike: heb je toevallig de initialen van die ploegleider? Clement heeft denk ik idd een eigenwijs imago. En dat is natuurlijk heel fijn. Alleen bij (bijvoorbeeld) TLJ en voorgangers wordt/werd dat niet zo fijn gevonden. Niet voor niets dat ook Dumoulin daar niet kon aarden. En dat Poels er maar nooit aan begonnen is. Jammer, mast Clement vindt wel een plekkie.
Dat hij haast heeft is logisch, hij moet nú scoren en rondkomen, want hierna zal hij uit beeld raken en heeft hij straks alleen een klein contractje op een plekkie dat nog over is.

vlek 21 juli 2016 om 23:10

Hoeveel jaar heeft Clement wel niet bij zijn vorige werkgever gezeten? Waarom zou hij daar niet op prijs worden gesteld? Vreemd dat hij daar toch al die jaren heeft gekoerst en ook gewoon een aanbieding had voor een nieuw contract. Hij was zelf alleen toe aan een nieuwe uitdaging, weg van zijn vertrouwde omgeving…

NDI22 21 juli 2016 om 23:28

Wat een heerlijke Tour van hem. Echt knap dat hij nu ook meer dan redelijk kan klimmen maar toch zijn vermogen behoud voor het tijdrijden. Dat zijn er niet veel gegeven. Wordt vandaag gewoon 14e tussen een hele berg klassement renners in een klim tijdrit! Een perfecte knecht voor ronde renners met klassement ambities, die vind nog wel een mooie ploeg.

Scotty 21 juli 2016 om 23:34

Henk Lubberding is ook geen groot fan van Clement zo te horen op Radio 1…

simplex 21 juli 2016 om 23:40

Om Stef Clement wellicht wat beter te begrijpen zoals bovenstaand ook wordt geprobeerd heb ik hier nog 4 uitspraken van hem in dec. 2014 waar hij zijn vertrek van Rabo/Belkin naar IAM ook wat meer toelicht.
Stef Clement :
1) “Ik heb een geweldige tijd gehad bij die ploeg, maar die warme deken moet er even af.
Er zijn bedrijven die de verwarming op 18 graden zetten. Dan gaat het personeel harder werken. “
2) “In de basis komt het er op neer dat ik het voor mezelf wat spannender wil maken.
3) “Bij mijn voorlaatste ploeg bleef ik ook graven. Dat wil ik weer gaan doen”.
4) “Gewoon nog een paar jaartjes uitbollen, zoals velen dat doen en de boel net zo lang mogelijk rekken tot er een plaatsje voor je komt als ploegleider. Dat wil ik dus niet. Dan gooi ik die deur liever dicht.”

volger 21 juli 2016 om 23:41

Enige dagen geleden een artikel over Clement in het Brabants Dagblad waarin Clement zei dat Lotto Jumbo geen interesse in hem had

Geurt Harm 21 juli 2016 om 23:54

Clement kan, en dat weten we al langer, aardig goed klimmen, en kan inderdaad een goede knecht zijn voor Kruijswijk en Gesink. Zou hem ook wel bij bijvoorbeeld Trek willen zien. Lijkt me een mooie ploeg voor hem.

Il Cavaliere 22 juli 2016 om 00:39

Pardon @Sooike? Dit is voor het eerst dat hij iets aardigs laat zien sinds hij naar IAM vertrokken is. Bovendien zou ik niet te veel waarde hechten aan zo’n 20e plek, want een matige renner als Rob Ruijgh, van jouw favoriete ploegje, reden ook ooit top-20 en liet de jaren erna nooit meer iets zien. Clement heeft bij IAM de kopman de afgelopen jaren niet geholpen en heeft met zijn vrijbuitersrol toch zeer weinig bereikt.

Dondersje 22 juli 2016 om 01:51

Hij rijdt per saldo een goed Tour!

Wim Kruithof 22 juli 2016 om 03:27

Zo constant en sterk als Clement tijdens deze Tour is, zo wisselvallig was zijn gehele periode bij IAM. Grappig toch sooike dat voor deze lichtbehaarde krijger jouw loftrompet niet uitgespeelt raakt.

Ik denk ook niet dat zijn resultaten daar aanleiding toe geven, maar het feit dat hij graag rebelleert tegen de menigte in.

Tja, ieder het zijne, zegmaar.

SCIC 22 juli 2016 om 07:02

Misschien is Cofidis wel iets voor hem. Daar kan hij zijn vrijbuitersrol uitleven en toch grote wedstrijden rijden.

  • 1
  • 2

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone