Clement binnenkort in gesprek met ploegleiding Jumbo-Visma

zaterdag 25 mei 2019 om 10:14
Clement binnenkort in gesprek met ploegleiding Jumbo-Visma

Stef Clement - foto: Cor Vos

De ploegleiding van Jumbo-Visma gaat binnenkort met Stef Clement om tafel om het over zijn uitspraken over Primoz Roglic te hebben. Dit heeft ploegmanager Richard Plugge laten weten aan De Telegraaf.

Clement, oud-renner van de Nederlandse WorldTour-ploeg en thans verbonden aan het team op het gebied van hospitality en marketing plaatste deze week in het NOS Sportforum enkele kanttekeningen bij de opmars van Roglic. “Deze jongen is in vijf jaar tijd getransformeerd van skispringer tot potentieel winnaar van een grote ronde. Als hij dat had gedaan bij een ploeg die in een duister hoekje zit, dan hadden we er anders naar gekeken”, zei hij onder meer en deze woorden deden heel wat stof opwaaien.

De wakkere ochtendkrant schrijft nu dat Richard Plugge ‘not amused’ is met de uitspraken van zijn werknemer. Hij zal dan ook binnenkort met Clement praten. “Stef weet als geen ander hoe streng ons beleid is en hoe wij onze renners monitoren”, zegt Plugge. “Hij weet hoe wij vanaf 2016 nauwgezet met Roglic werken. We betreuren het dat hij daar niks over vertelt, omdat hij juist die situatie intern goed kent.”

Eerder deze week liet ploegleider Addy Engels zich ook al uit over de kwestie: “Ik denk dat ik Stef begrijp, maar het is unfair om Primož om een kwaad daglicht te stellen”, zei hij. “Het is een gemiste kans voor Stef. Hij weet namelijk hoe de ploeg werkt en had dit ook kunnen vertellen.”

Dit artikel delen:

47 Reacties

Magikdatzeggen 25 mei 2019 om 12:30

100% eens met Peer. Meteen ontslaan. Zo iemand is niet geschikt voor een marketingfunctie.

ghostwriter 25 mei 2019 om 13:21

Volgens mij is het heel simpel. Clement wordt door Jumbo-Visma betaald om de ploeg te helpen met hun marketing en hij doet precies het omgekeerde door de kopman van de ploeg in een kwaat daglicht te stellen. Als ik het precies omgekeerde zou doen dan waar ik voor betaald word zou ik direct worden ontslagen.

Domestique 25 mei 2019 om 13:51

Je zal maar Roglic wezen. Hele jaar op de Teide gezeten met als hét doel van je seizoen de Giro… En dan gaat een marketingmedewerker van je éigen ploeg midden in die Giro wat insinuaties gaan spuien. En dan moet je nog moederziel alleen de bergen zien te overleven… :’-)

Voor veel renners zou het genoeg zijn om andere oorden op te zoeken.

debarreman 25 mei 2019 om 14:35

Plugge zal aangeven dat Clement snel een cursus marketing moet gaan doen. Misschien wel op kosten van de baas.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair