Classic Brugge-De Panne: Kooij kopman Jumbo-Visma, Astana met duo Cavendish-Bol

dinsdag 21 maart 2023 om 10:45
Classic Brugge-De Panne: Kooij kopman Jumbo-Visma, Astana met duo Cavendish-Bol

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma staat met Olav Kooij aan de start van de Classic Brugge-De Panne. Hij krijgt onder meer de gebroeders Van Dijke mee in steun. Bij Astana Qazaqstan rekenen ze op het duo Mark Cavendish, die Cees Bol meekrijgt als lead-out.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Kooij was dit seizoen al succesvol in Parijs-Nice. Hij won er de vijfde etappe door Mads Pedersen te kloppen in de massasprint. In de Classic Brugge-De Panne is een massasprint weer een reëel scenario, al kan de wind mogelijk wel voor waaiervorming zorgen.

In de laatste koers die Kooij reed, de GP de Denain, kreeg hij af te rekenen met de nodige pech en kon hij niet meesprinten voor een korte klassering. Tim van Dijke behaalde in die wedstrijd wel een ereplaats. Hij zat mee met een elitegroepje dat streed om de zege en eindigde uiteindelijk op plek twee, achter Juan Sebastián Molano. Woensdag brengt Jumbo-Visma ook Mick van Dijke, Jos van Emden, Timo Roossen, Tosh Van der Sande en Lennard Hofstede aan het vertrek.

Lees ook:
Voorbeschouwing Classic Brugge-De Panne 2023 – Bizar sterk sprintersveld

Ook Astana Qazaqstan heeft de selectie voor de Classic Brugge-De Panne onthuld. De Kazachse ploeg stelt onder anderen Mark Cavendish en Cees Bol op. Dit duo zal voor succes moeten zorgen als de wedstrijd eindigt in een massasprint.

Cavendish en Bol reden dit seizoen al meerdere keren samen, maar tot een overwinning leidde dat nog niet. In de openingsrit van de UAE Tour loodste Bol de Brit wel naar een derde plaats. Dichter bij een zege kwam Cavendish voorlopig niet. Bol was eerder, in de Saudi Tour, ook twee keer naar een derde plaats gesprint. In Milaan-San Remo, de laatste koers waar ze aan de start stonden, speelden ze beiden geen rol van betekenis. Cavendish ging er vroeg af en eindigde als 150ste, Bol kwam als 57ste over de streep.

Naast Cavendish en Bol, staan ook Yevgeniy Fedorov, Yevgeniy Gidich, Davide Martinelli, Leonardo Basso en Dmitriy Gruzdev aan de start voor Astana Qazaqstan.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dikke Vrouw 21 maart 2023 om 11:14

Wat is er met mark komt er nog niet uit dit jaar .. ?

0
Wheely 21 maart 2023 om 11:18

Mark hoeft ook nog niks, heeft maar 1 doel, een rit in de Tour.

2
Dr.Watt 21 maart 2023 om 11:34

Hij is blijkbaar een duo met een lead-out als ik het goed begrijp.

0
Dr.Watt 21 maart 2023 om 11:35

Elke sprint probeer ik Cav te volgen maar hij raakt maar niet in positie. Het lijkt het jaar te veel.
Patlev wist het al lang.

0
Poeksel 21 maart 2023 om 12:19

Als ik het goed zie de eerste keer sinds het NK van vorig jaar dat de broers van Dijke in dienst van TJV samen een koers rijden.

0
ssj 21 maart 2023 om 12:58

In dienst van TJV inderdaad wel. Ze hebben erna nog wel samen het WK U23 gereden.

Meer info: https://www.procyclingstats.com/rider-vs-rider/mick-van-dijke/tim-van-dijke/same-race-results

0
horsm 21 maart 2023 om 13:12

Koerst Mick weer? Hij was toch geblesseerd?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone