Clásica San Sebastián: Jumbo-Visma met Dumoulin en Benoot, geen Van Aert
foto: Cor Vos
donderdag 28 juli 2022 om 11:01

Clásica San Sebastián: Jumbo-Visma met Dumoulin en Benoot, geen Van Aert

Jumbo-Visma heeft zojuist de selectie voor de Clásica San Sebastián van aanstaande zaterdag bekendgemaakt. Daarbij geen Wout van Aert, die verkouden is en wat extra rust neemt. Wel aanwezig: Tom Dumoulin en Tiesj Benoot.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Voor Dumoulin is het zijn eerste koers sinds de Nederlandse kampioenschappen van eind juni. De Limburger, die bezig is aan zijn laatste seizoen als prof, bereidt zich via de Clásica San Sebastián, Ronde van Denemarken (16 tot en met 20 augustus) en de Bretagne Classic-Ouest France (28 augustus) voor op de WK in Wollongong (18 tot en met 25 september).

Tiesj Benoot komt net uit de Tour de France. De Belg reed daar als helper van de uiteindelijke winnaar Jonas Vingegaard rond, maar kan in de Clásica San Sebastián wellicht zijn eigen kans gaan. De selectie van Jumbo-Visma bestaat voor het overige deel voornamelijk uit Nederlanders: Gijs Leemreize, Robert Gesink, Timo Roosen en Lennard Hofstede doen mee. Daarnaast is er nog Chris Harper, die onlangs negende werd in de Sibiu Cycling Tour.

 
13 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2022
Ik heb echt een erg ongemakkelijk gevoel bij het feit dat Dumoulin gaat stoppen omdat hij er geen zak aan vindt, maar nu nog wel koersen rijdt om zijn contract uit te dienen. Ik krijg niet het idee dat hij nou per se nog in stijl afscheid wil nemen in dit soort koersen en dus alleen rijdt vanwege het feit dat hij nu eenmaal in dienst is bij Jumbo.
  28 juli 2022
  Vele mensen vinden geen zak aan hun werk maar doen het werk omdat ze nou eenmaal in dienst zijn. Waarom zou je bij Dumoulin je daar ongemakkelijk over voelen? Het is zijn werk.
  28 juli 2022
  De man heeft een contract en dat gaan ze uitdienen. Ok, niet ideaal misschien maar hij neemt het wel serieus. Goed trainingskamp gehad en de rug laten herstellen.
  28 juli 2022
  @ghotwriter Nou dat lijkt me nogal een makkelijk te beantwoorden vraag. Omdat hij namelijk aan topsport doet, waar supporters, fans en liefhebbers naar kijken en daar een gigabedrag voor betaald krijgt. Als Piet de vakkenvuller bij de Jumbo de laatste zes maanden van zijn contract met frisse tegenzin uitzit en nauwelijks meer werkt hoef ik dat niet aan te zien. Ik ben ook geen fan van Piet, of liefhebber van de sport vakkenvullen en heb ga ook net zo lief naar de Appie. Piet neemt ook geen plekje in beslag van een andere talentvolle vakkenvuller of dat interesseert me in ieder geval niks.
  28 juli 2022
  Wat een kwats @LaurentJalabert: 1. je hebt duidelijk niet naar de AvondEtappe gekeken tijdens de Tour. Tom heeft zich nog wel degelijk doelen gesteld om zijn carriere in stijl te eindigen. 2. Waarom moet hij rekening houden met fans? In ieder ander beroep maakt het totaal niks uit. Maar omdat jij een liefhebber bent moet ie gemotiveerd rondrijden?
  28 juli 2022
  @Boomie1 Volgens mij lees mijn reactie niet goed. Van mij hoeft hij niks. Hij hoeft geen rekening te houden met fans of met mij en hij hoeft ook niet gemotiveerd rond te rijden. Het enige wat ik zeg is dat ik er een erg ongemakkelijk en geforceerd gevoel van krijg.
  28 juli 2022
  Avondetappe niet gezien inderdaad. Had hij het over andere doelen dan het WK tijdrijden?
  28 juli 2022
  "Ik krijg niet het idee dat hij nou per se nog in stijl afscheid wil nemen" Prima een conclusie die je achteraf kan trekken, vooraf is het een cirkelredenering.
  28 juli 2022
  Ik ga geregeld naar mijn werk en geregeld vind ik er geen zak aan. Maar er moet nu eenmaal brood op de plank en er is zoiets als een verplichting jegens je werkgever. Dat zal voor Dumoulin niet veel anders zijn.
  28 juli 2022
  Hij heeft in de avondetappe gezegd dat hij het fietsen eigenlijk hartstikke leuk vindt, maar dat hij merkt dat hij na een zware inspanning onvoldoende snel herstelt. Dat is natuurlijk niet handig in etappekoersen, maar in eendagskoersen is dat een minder groot probleem.
28 juli 2022
Zo kan Tom tenminste weer even in de spotlights staan ipv van Van Aert en touraanhang.
Ik gun Dumoulin de overwinning. Hopelijk de andere renners ook. Hij verdient dat als afscheid.

Reacties zijn gesloten.