Clara Honsinger over Team Relay: “Ik wil dat dit een vast onderdeel wordt”

zaterdag 29 januari 2022 om 10:42
Clara Honsinger over Team Relay: “Ik wil dat dit een vast onderdeel wordt”

foto: Cor Vos

Clara Honsinger wil dat de Team Relay een vast onderdeel wordt op het WK veldrijden. Ook de Tsjechische Kateřina Nash was na afloop positief over het nieuwe event in het veldrijden. “Ik denk dat het een succes gaat worden.”

Italië heeft vrijdagavond het Team Relay-testevenement gewonnen in Fayetteville. De Italianen wonnen het duel met USA-A, België finishte als derde. Na afloop waren de deelnemende renners positief over het nieuwe evenement. “Dit was echt heel leuk. Ik wil dat dit een vast onderdeel wordt,” zei Honsinger aan CyclingNews. “Met het mooie weer dat we nu hadden was het echt leuk en het voelde goed om een rondje alles te geven.”

Ook Kateřina Nash, die voor Tsjechië reed in de Team Relay, vond het een leuke wedstrijd. “Het is leuk om deel te zijn van een team en samen dingen te beleven. Daarnaast wil elk land toch een extra medaille. Ik ben er dus zeker van dat het een succes wordt. Dat is het al bij het mountainbiken,” zei Nash, die al verschillende keren meedeed aan de Team Relay bij het mountainbiken. “Ik weet dat het dit jaar moeilijk was gezien de omstandigheden, maar ik denk dat als mensen het eens meemaken en eraan deelnemen ze het zien als een nieuwe kans. Daarnaast is het ook een goede opwarming voor de rest van het weekend.”

Daan Soete gaf na afloop al aan WielerFlits aan dat hij zich geamuseerd heeft. “Zeker als er volgend jaar een trui aan wordt verbonden, dan gaan andere landen en ook renners willen meedoen. Voor velen zit het er immers niet in om individueel wereldkampioen te worden of een medaille te pakken, dus ik denk zeker dat er steeds meer interesse gaat komen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Verweggistan 29 januari 2022 om 10:57

Dus het was een positieve test?

0
Wheely 29 januari 2022 om 10:58

Allemaal in quarantaine!

0
Wheely 29 januari 2022 om 10:57

Voor de sporters die normaal individuele onderdelen afwerken zijn dit soort dingen ook gewoon hartstikke leuk, kunnen ze eindelijk echt in teamverband aan de slag. Dat zag je ook bij de estafetteploeg op de OS atletiek, wat een plezier spatte daar van af. Dat het gemengd is is de kers op de taart natuurlijk.

0
Rondje 25 29 januari 2022 om 11:00

De komende jaren nog een extra medaille voor Nederland met al dat talent in verschillende klasse.

0
Polleke 29 januari 2022 om 11:19

Bij de kids triathlon in het dorp krijgt iedereen die komt opdagen ook een medaille… beetje serieus blijven aub. In elke categorie zijn er 3 te verdienen, daar nog eens 18 boven op gooien omdat het amusant is om mee te doen is er los over…

0
Jean Dumas 29 januari 2022 om 12:21

Typerend voor de kleine sporten is dat de bonden allerlei randactiviteiten bedenken, zoals relays en dergelijke. Cyclocross moet gewoon een Olympische sport worden, met een mannen- en een vrouwencross.

0
thorsen 29 januari 2022 om 12:36

Heeft niks met kleine sporten te maken. Zo’n beetje elke Olympische sport (winter en zomer) heeft nu een mixed team event/relay.

0
Oblomov 29 januari 2022 om 12:40

Dit lijkt me juist eerder geval van olympische sporten imiteren, want er zijn inmiddels al een half dozijn sporten met mixed relays op de spelen (zwemmen, atletiek, biathlon, triathlon, langlaufen).

Voor het veldrijden is het een academische discussie, maar mountainbiken en wegwielrennen hebben een kans op een extra evenement op tafel laten liggen. Zeker bij het mountainbiken is dat een blunder, aangezien die al twintig jaar een mixed relay organiseren tijdens het WK.

0
De Cabybara van de Conradkade 29 januari 2022 om 13:42

Kleine sporten zoals de 100 meter sprint…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone