‘Circus-Wanty Gobert krijgt toch uitnodiging voor Parijs-Nice’

donderdag 5 maart 2020 om 16:42
‘Circus-Wanty Gobert krijgt toch uitnodiging voor Parijs-Nice’

foto: Cor Vos (archief)

Circus-Wanty Gobert zal aankomende zondag dan toch aan de start staan van Parijs-Nice, zo meldt het Waalse RTBF. De Belgische formatie was aanvankelijk niet uitgenodigd voor de ‘Koers naar de Zon’, maar krijgt na het afhaken van enkele WorldTour-teams alsnog een uitnodiging.

De wielerwereld is al enkele weken in de ban van het coronavirus en inmiddels zijn de Italiaanse wedstrijden Strade Bianche en GP Industria & Artigianato afgelast. Verder is het maar de vraag of Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo zullen doorgaan.

Meerdere WorldTour-formaties, waaronder Jumbo-Visma en Team Sunweb, hebben inmiddels besloten om te passen voor alle Italiaanse voorjaarswedstrijden. Astana, Team Ineos, Mitchelton-Scott en UAE Emirates gaan nog een stapje verder en zeggen nee tegen deelname aan Parijs-Nice.

Dit geeft Circus-Wanty Gobert, in het bezit van een ProTeam-licentie, de mogelijkheid om alsnog mee te doen aan Parijs-Nice, aangezien organisator ASO een uitnodiging zou hebben verstuurd aan de ploeg van onder meer Xandro Meurisse en de gebroeders Danny en Boy van Poppel.

Dit artikel delen:

4 Reacties

BW52 5 maart 2020 om 16:48

De een zijn …. Zou me niets verbazen als het alsnog wordt afgelast. Aantal besmettingen binnen Europa buiten Italie neemt sterk toe. MI is het een kwestie van tijd voordat de rest van de landen dezelfde cijfers geeft als Italie

Romāns Vainšteins 5 maart 2020 om 16:53

Ik denk dat zowel de Franse overheid als UCI het aan gaan vangen om idereen een poepie te laten ruiken hoe je in dermate barre tijden tóch nog een sportevenement kan organiseren. Door laten gaan om iets te bewijzen dus.

Kannibaal van Schepdaal 5 maart 2020 om 17:07

De vraag is wanneer het zinloos wordt om evenementen af te gelasten. Als het al ooit zinloos wordt – ik ben geen deskundige. Dat het houden van evenementen in gebieden waar het virus zich harder verspreid heeft dan in andere gebieden, geminderd wordt, kan ik begrijpen. Dit om te vermijden dat het virus ook in andere gebieden verspreid wordt. Maar wat als over een week of twee weken in elk Europees land duizenden besmettingen zijn? Gaat men dan nog altijd dergelijke maatregelen nemen? Wat als er over een maand tienduizenden besmettingen zijn in landen als Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje en het virus ook helemaal doorgebroken is in de VS. Ooit zal men toch zeggen, ‘het heeft geen zin meer’? Het lijkt mij namelijk dat mensen niet bang zijn om ziek te worden, maar bang zijn om het virus te verspreiden of om in quarantaine te geraken.Of gaat men echt volharden in de drastische maatregelen in de hoop dat het doorbreken van de lente begin april zorgt voor een vermindering van de besmettingen zoals het verwante griepvirus en ze zo enkele doden kunnen vermijden? Of gaan de politici strikt blijven optreden om bij de volgende verkiezingen niet verweten te kunnen worden te laks te hebben opgetreden? Benieuwd waar we over twee maanden staan.

Velominatus 5 maart 2020 om 18:24

Hoop dat we ergens weer bij zinnen komen Kannibaal. En stoppen met al die draconische onzin maatregelen. Uiteindelijk zal het virus iedereen bereiken, sneller dan je denkt. Het is niet te stoppen, dus laten we ermee leren leven.

Headlines

Materiaalzone

Populair