Christophe Laporte wint ook tweede rit Tour Poitou-Charentes

woensdag 28 augustus 2019 om 16:05
Christophe Laporte wint ook tweede rit Tour Poitou-Charentes

foto: Cor Vos

Christophe Laporte heeft opnieuw toegeslagen in de Franse rittenkoers Tour Poitou-Charentes. In de tweede etappe naar Aigre was de Fransman van Cofidis de snelste in de massasprint. Ook de openingsrit schreef hij al op zijn naam. Laporte blijft vanzelfsprekend eigenaar van de leiderstrui.

In de tweede etappe reed het peloton van Rochefort naar Aigre, een rit over bijna 170 kilometer. Gisteren, toen Christophe Laporte wist te winnen, was het zo goed als vlak, maar ook vandaag stonden weinig hoogtemeters op het progamma. Vier renners reden in de beginfase weg uit het peloton: Ramūnas Navardauskas, Alan Riou en Mattia Viel stonden allen op tien seconden van leider Laporte; Joel Nicolau was de vierde in vluchter, maar hij volgde al op bijna tien minuten.

De kopgroep pakte een stabiele drie minuten voorsprong, maar na half koers begon het peloton de tijdsverschillen terug te schroeven. Onder meer Cofidis, Total Direct Energie en AG2R La Mondiale waren daarvoor verantwoordelijk en op twintig kilometer van de streep was alles weer samen. In de daaropvolgende massasprint was Laporte sneller dan Davide Cimolai en Andrea Pasqualon en hengelde daarmee zijn tweede ritzege in evenzoveel dagen binnen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

FDJ 28 augustus 2019 om 18:05

De ideale renner voor dit soort koersen. Wint elk jaar de nodige sprints in kleinere rondjes.

0
Lalsacien 28 augustus 2019 om 18:21

Vorig jaar Démare, dit jaar Laporte ?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone