Laporte rondt ploegwerk af in ouverture Tour Poitou-Charentes

dinsdag 27 augustus 2019 om 16:54
Laporte rondt ploegwerk af in ouverture Tour Poitou-Charentes

foto: Cor Vos (archief)

De eerste etappe in de Tour Poitou-Charentes en Nouvelle-Aquitaine is gewonnen door Christope Laporte. De sprinter zag zijn ploeg Cofidis de hele dag op kop rijden om de vluchters in te rekenen, en de Fransman wist het teamwerk vervolgens met verve af te ronden in Rochefort-sur-Mer. Laporte is tevens de eerste leider.

Arnaud Démare wist vorig jaar een huzarenstukje af te leveren in de Tour Poitou-Charentes en Nouvelle-Aquitaine door alle etappes te winnen, waardoor hij ook automatisch de beste was in het eindklassement. De Franse sprinter stond vanochtend echter niet aan de start van de openingsetappe van de 33e editie van de meerdaagse wielerwedstrijd. En dus roken andere renners hun kans tussen Niort en Rochefort-sur-Mer.

Vroege vluchter Minnaard haalt het niet  
Een kopgroep met Ramunas Navardauskas en Tom Dernies kreeg geen ruimte, maar Marco Minnaard, Kenny Molly en Garikoitz Bravo wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van bijna twaalf minuten. De sprintersploegen schoten pas laat in actie, maar net op tijd om de drie vluchters in te rekenen. Dat gebeurde op ongeveer tien kilometer van de streep, waardoor we toch gewoon een massasprint kregen.

De Franse rasaanvaller Alexis Gougeard probeerde nog een sprint te ontlopen, maar de aanval van de renner van AG2R La Mondiale hield maar enkele kilometers stand. Cofidis wist zijn kopman Laporte uitstekend te piloteren in de straten van Rochefort-sur-Mer, waarna de 26-jarige renner als eerste over de finish kwam. De Italiaan Matteo Malucelli finishte aan het achterwiel, Lorrenzo Manzin werd derde.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Titaantje 27 augustus 2019 om 20:31

Zou zomaar kunnen dat Laporte dit jaar alle ritten wint als het weer allemaal sprints worden.

mamaffia 27 augustus 2019 om 22:00

Wint stiekem toch veel koersen, onze vriend. Hopelijk pakt hij eens een grote vis, moet er toch onderhand eens van komen.

Hollow Knight 27 augustus 2019 om 22:05

Geen slechte renner, maar als je zag hoe hij (en Sarreau) er genadeloos werden afgereden in Paris-Roubaix door Gilbert & Co dan weet je ook wel dat ze inhoud missen op het hoogste niveau. Je kan echter ook een mooie carrière maken door te winnen in koersen van dit niveau.

En hij is nog maar 26 (dit jaar nog 27) dus in principe moet hij zijn piek nog bereiken.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair