Chris Opie, Ruben Guerreiro, Tour of Bihor, LottoNL-Jumbo

Chris Opie, Ruben Guerreiro, Tour of Bihor, LottoNL-Jumbo

foto: Sirotti

Door Tim van Hengel en Koen Middendorp
dinsdag 5 juni 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over het afscheid van Chris Opie, de selectie van Trek-Segafredo voor de Ronde van Zwitserland en een wel zeer opmerkelijk tafereel in de Tour of Bihor. 

Britse sprinter Chris Opie kapt ermee

Chris Opie heeft zijn fiets aan de wilgen gehangen. De 30-jarige Britse sprinter van Canyon-Eisberg reed vorige week in het Engelse Salisbury zijn laatste wedstrijdkilometers. “Hoewel ik nooit alle dingen heb bereikt die ik wilde bereiken, misschien kwam ik zelfs nooit in de buurt, verlaat ik de sport met ervaringen waarvan ik nooit had durven dromen.”

Hij verruilt de tweewieler voor een nieuwe uitdaging binnen de sport, meldde zijn ploeg. De invulling daarvan wordt later bekendgemaakt. Opie spreekt vanwege zijn Nederlandse vrouw uitstekend Nederlands. Zijn zwager is oud-profwielrenner Remco van der Ven.


Zieke Ruben Guerreiro geeft op in Critérium du Dauphiné

Trek-Segafredo zal het Critérium du Dauphiné moeten voortdoen zonder Ruben Guerreiro. De Portugese kampioen is ziek. De 23-jarige klimmer stond na twee ritten al op de allerlaatste plaats in het klassement, op 22:07 van leider Michal Kwiatkowski.

Guerreiro wist dit jaar al enkele goede uitslagen te rijden, waaronder een negende plaats in de eindstand van de Tour Down Under. Naast Guerreiro zag ook Nic Dlamini (Dimension Data) zich door ziekte genoodzaakt de koers te verlaten.


Vreemde taferelen in Tour of Bihor

Koersen in Roemenië: het is een beleving op zich. Dit bleek wel weer in de recent verreden Tour of Bihor. In de Tour de France of Giro d’Italia scheert er wel eens een hond of kat langs het peloton. Maar een oud vrouwtje in een scootmobiel?

Gelukkig voor de organisatie en de renners vielen er geen slachtoffers.


LottoNL-Jumbo wil schade in ploegentijdrit beperken voor Tolhoek

Antwan Tolhoek liet zich vandaag opmerken in de finale van het Critérium du Dauphiné. De Nederlandse klimmer van LottoNL-Jumbo viel op de laatste klim van de dag aan, maar werd niet veel later gegrepen door het peloton. Volgens ploegleider Grischa Niermann liet de Zeeuw met zijn aanval echter wel zien klaar te zijn voor de komende dagen. “Het feit dat Antwan heeft laten zien in orde te zijn na zijn valpartij, is goed om te weten.”

“Ons doel ligt later in de week, als de lastige ritten op het programma staan.” De ex-renner hoopt dat het team de schade morgen kan beperken in de ploegentijdrit. “Het doel is om het tijdsverlies van Antwan zoveel mogelijk te beperken. We hebben met Lars Boom, Jos van Emden en Neilson Powless grote motoren tot onze beschikking”, aldus Niermann.


Mollema voert Trek-Segafredo aan in Zwitserland

Trek-Segafredo heeft zijn zeven renners voor de Ronde van Zwitserland op papier. Bauke Mollema zal de rol van kopman op zich nemen. De 31-jarige klimmer – die in het verleden al tweemaal op het podium eindigde – krijgt het gezelschap van onder meer sprinter John Degenkolb en klassiekerrenner Jasper Stuyven.

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-ch Ronde van Zwitserland 2018
flag-nl Bauke Mollema
flag-de John Degenkolb
flag-be Jasper Stuyven
flag-nl Koen de Kort
flag-fr Julien Bernard
flag-at Michael Gogl
flag-ch Gregory Rast

Dit artikel delen:

8 Reacties

IlPirata 5 juni 2018 om 21:05

Mollema heeft hopelijk in de TdF meer hulp bergop dan in dit rondje in het mooie Zwitserland.

ChefSpijker 5 juni 2018 om 21:12

Trek stelt qua klimmers in de breedte niet zoveel voor. Wellicht een Pantano, Grmay en Stetina in de Tour. Veel meer smaken zijn er niet.

assen 5 juni 2018 om 21:19

Sowieso stelt Trek niet zoveel voor – terwijl de seizoensopening zoveel beloofde met zowat elke dag een overwinning.

Titaantje 5 juni 2018 om 22:33

Ik vraag me af of ze niet beter wat meer tijd kunnen verliezen voor Tolhoek, zodat hij alle ruimte heeft om de aanval te zoeken. Door die val in de eerste rit, gaat een top 10 klassering denk ik al lastig worden.

Patat Lefevre 6 juni 2018 om 00:03

Volgens mij is dat een scootmobiel overigens en geen rolstoel.

bartje 6 juni 2018 om 03:17

Lars Boom heeft geen grote motor meer. Dat is geen verwijt, maar een gevolg van zijn ablatie…

kiryienka 6 juni 2018 om 08:53

Ik denk dat dit voor Trek toch een heel eind de selectie voor de TdF is. Met Pantano erbij en wellicht Stetina ipv Rast. Dan heeft Mollema voor de bergen; Gogl, Bernard, Pantano en Stetina. Moet toch voldoende zijn

LB117 6 juni 2018 om 10:05

Met bovenstaande namen heeft Mollema genoeg helpers, hij is toch een aanklamper dus zal het zelf moeten opknappen als het er op aan komt

Headlines

Materiaalzone

Populair