Chris Froome ‘OK’ na valpartij in Catalonië

dinsdag 26 maart 2019 om 18:45
Chris Froome ‘OK’ na valpartij in Catalonië

foto: Cor Vos

Chris Froome is gevallen in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië. De kopman van Team Sky raakte op zo’n veertig kilometer van de streep betrokken in een valpartij. Volgens zijn ploegleider Nicolas Portal is de Brit ‘OK’. 


De viervoudig Tourwinnaar zat snel weer op de fiets, maar bleek last te hebben van een hevig geschaafde rechterbil. Het peloton liet hij vervolgens lopen waardoor hij een kruis mag maken over zijn klassementsambities. Froome kwam uiteindelijk als 161e over de streep, op bijna een kwartier van ritwinnaar Michael Matthews.

Verraderlijke bocht 
Na afloop laat ploegleider Portal weten dat de schade meevalt. “Het lijkt erop dat Froomey ‘OK’ is. Hij weet nog steeds niet wat er precies is gebeurd, maar hij viel in een verraderlijke bocht. Ze waren daar bezig met wegwerkzaamheden, maar het wegdek was ook erg hobbelig.”

“Iemand raakte Froome, waardoor hij wegschoof en onderuit ging. Het bleek uiteindelijk onmogelijk om nog terug te keren, aangezien het tempo in het peloton te hoog lag. Chris is hier om Egan (Bernal, red) bij te staan, maar dit is wel heel erg jammer.”

“We moesten Egan ondersteunen”
Het was een opvallend beeld: een viervoudig Tourwinnaar die moederziel alleen in de achtergrond reed. “We konden echter niemand laten afzakken, omdat we anders minder renners in steun hadden voor Egan. Het was vandaag een technische finale, waardoor er breuken konden ontstaan. Het was belangrijk om Egan te ondersteunen.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Jaap Eden 26 maart 2019 om 17:14

Had hij überhaupt klassementsambities dan?
Wel vervelend uiteraard.

Patrickvanv 26 maart 2019 om 17:22

Edit: Aangepast

xistnc 26 maart 2019 om 18:59

Aan de rugnummers te zien reed hij in het gezelschap van Ben O’Connor en Robert Power. Van die twee had ik wat meer verwacht.

Romāns Vainšteins 26 maart 2019 om 19:06

Onderhand ook een traditie, zo’n owatisiezielig-aanloop richting zijn doelen.

vevie 26 maart 2019 om 19:10

Hahaha, daar druipt aardig wat zuurs vanaf, Romans.

Mwielerfan 26 maart 2019 om 20:48

Hoezo zuur?

Verweggistan 26 maart 2019 om 19:16

En hoe is t met Jay McCarthy? Anders totaal geen nut om die naam in het berichtje te gooien.

Sauerpraum 26 maart 2019 om 20:14

Geen idee, maar je kan wel de tigduizendste video van een geïnterviewde Van der Poel zien in dit bericht…. Mocht je daar behoefte aan hebben.

arjando.ooms 26 maart 2019 om 22:54

@ redactie, waarom elke keer die onrelevante video tussen het bericht. Het maakt de website traag en voegt niks toe. Sterker nog. Ik lees hierdoor vaak het bericht pas vanaf de niet dikgedrukte letters.

Polleke 26 maart 2019 om 22:41

O’Connor was daarvoor al redelijk hard gevallen, samen met zijn ploegmaat Mader die zijn pols brak en moest opgeven….

Scott Sunderland 27 maart 2019 om 01:12

Rot ja, vallen. Maar geen probleem voor Froome. Deze wedstrijd is in feite gewoon voorbereiding voor hem. Thomas moet terug in zijn hok..Hij heeft een keer mogen winnen en zal zich dankbaar daarvoor moeten schikken. Want nu terug naar wat echt belangrijk is: die vijfde van Froome.

Tour 27 maart 2019 om 09:59

Als Bernal rijdt, ga je toch niet knechten voor Froome.
Froome is a has been, uit het Tue tijdperk. Daar zijn ze klaar mee.

Djoop 28 maart 2019 om 23:46

Beter nu dan later in de voorbereiding. Zo benieuwd welke exotische ziekte hem dit jaar weer tot epische prestaties aan zet. Want laten we wel wezen, het wordt elk jaar straffer met deze Bilharzia survivort. Die heeft gvd 19 jaar in het zadel gezeten, eerste beste keer dat ie aanvalt doet ie drie bergen solo en rijd het hele klassement aan gort. Hoezo talent? Alhoewel, das misschien niet helemaal eerlijk. Wie zou de afdaling met die beentjes kunnen vergeten. Qua stijl kan Escartin nog niet aan hem tippen.
Ja, dat wordt deze zomer weer ouderwets genieten van de Sky trein en het achtervolgende peloton. Diëten tijdens de koers, overal Sky mannetjes met 2 stukjes ammevocado en een halve koetjesreep; je weet het niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair