‘Chris Froome overweegt tussentijds vertrek bij Team Ineos’

donderdag 14 mei 2020 om 13:47
‘Chris Froome overweegt tussentijds vertrek bij Team Ineos’

foto: Cor Vos

Chris Froome vertrekt mogelijk halverwege dit seizoen bij Team Ineos, dat meldt Cyclingnews. De Brit wil dit jaar graag het kopmanschap in de Tour de France, maar gezien de concurrentie van Egan Bernal en Geraint Thomas binnen zijn eigen ploeg, bekijkt hij de mogelijkheden om deze zomer nog te vertrekken. Twee ploegen zouden openstaan voor een tussentijdse komst van Froome.

Froome beschikt bij de miljoenenploeg van Team Ineos over een aflopend contract en van een contractverlening is nog geen sprake. De 34-jarige coureur heeft meermaals uitgelaten graag voor een vijfde eindzege in de Tour de France te willen gaan, te beginnen met dit jaar. Van het kopmanschap bij Team Ineos is hij dit jaar alles behalve zeker, met titelverdediger Bernal en ook Thomas in de ploeg.

Volgens Cyclingnews heeft Froome daarom al meerdere gesprekken gevoerd met andere teams voor volgend seizoen. Aangezien de Tour de France vanwege de coronacrisis is opgeschoven naar eind augustus, komt ook de optie van een tussentijdse transfer aan het licht. Naar verluidt hebben twee ploegen Froome een aanbod gedaan voor een zomerse overstap (in augustus) of een transfer na dit seizoen.

Voor een tussentijdse transfer moeten alle partijen akkoord geven. Mocht dat gebeuren, dan zou Froome de Tour de France dit jaar voor een andere ploeg kunnen rijden, als enige kopman. Tegen Cyclingnews wilde Froome zelf geen reactie geven over zijn contract. Hij zegt wel terug te kunnen keren in een vorm waarin hij denkt de Tour te kunnen winnen.


In juli 2019 maakten we een WielerFlits Podcast over de transfermarkt in het wielrennen, daarin werd ook kort gesproken over tussentijdse transfers. Luister vanaf 4:23 minuut.

Dit artikel delen:

70 Reacties

jooprioolpijp 14 mei 2020 om 16:42

1) Ineos heeft tot op 3 decimalen uitgerekend dat Bernal beter is
2) Ineos ziet dat Froome verrekte duur is
3) Froome voelt zich goed en ziet door 1) z’n ambities in gevaar komen
4) Froome is financieel al lang binnen en daardoor minder duur dan je zou denken
Kortom, alle ingredienten voor een win-win situatie zijn beschikbaar. Kom d’r maar in, Team X.

Marszzz 14 mei 2020 om 16:50

Alpecin, in een ultieme poging Matje in de Tour de krijgen

john 14 mei 2020 om 16:53

Is niet moeilijk gewoon effe in de gaten houden welke ploeg Heel veel Astma pillen gaat inslaan de komende weken
En ja dat wordt zijn nieuwe ploeg

ProfrondeZevenbergen 14 mei 2020 om 23:10

Ok, we horen het graag van je.

Jungle Man 14 mei 2020 om 17:19

Deze overweging zag ik niet aankomen.
Echter aan de ander kant heeft Bernal al menigmaal geventileerd dat ie zich niet zomaar opzij laat zetten als kopman. En Bernal schat ik momenteel hoger in dan Froome.
Ben wel benieuwd waar deze overweging vandaan komt…
Als team zou Ineos ook kunnen hebben overwogen om met Froome de Giro winst te willen bestrijden, en met Bernal de Tour oid…

Titaantje 14 mei 2020 om 17:25

Ik zie Froom best een financiele knieval maken om zijn sportieve ambities te ondersteunen.

NTT zou de droomkandidaat zijn voor het Afrikaanse wielrennen. Kan me voorstellen dat er sponsoren zijn die best wat extra geld opzij willen zetten voor een dergelijk uithangbord. Of hij de Tour nou wint of niet, aandacht zal hij zeker krijgen.

Israel is volledig opgezet als sprintersploeg. Als Froome weg wil bij Ineos vanwege sportieve ambities, lijkt het me onwaarschijnlijk dat hij naar Israel gaat, waar hij 1.5 knecht zou hebben met Martin / Navarro.

De olieploegen worden hier veel genoemd. Maar die markt staat er econimsch slecht voor de afgelopen maanden, gaan die nu extra geld tanken in een wielerploegje? Ik betwijfel het, maar Bahrain of UAE lijkt me toch de tweede logische keuze naast NTT. Zouden beide goede ondersteunende renners hebben ook.

Movistar lijkt me niet, Froome past totaal niet bij de identiteit van die ploeg en ik denk niet dat ploegleider / eigenaar / kopman Valverde dat toestaat.

Dr op en dr over 14 mei 2020 om 17:35

Bahrain McLaren heeft 70% op de salarissen gekort, Astana, Lotto Soudal, CCC en Mitchelton Scott zitten ook krap in de centjes, dus deze vijf ploegen zijn al niet erg waarschijnlijk.

Mocht dit hele gerucht al kloppen dan kan je alle ploegen die de afgelopen twee maanden hebben aangegeven te snijden in de salarissen al wegvinken.

Als ik dan toch ga meedoen aan dit gok rondje, dan zet ik m’n geld op Trek Segafredo. Die zijn wel gecharmeerd van wat oudere renners, (Met Porte, Mollema, Nibali, De Kort, Reijnen en Brambilla hebben ze al een aardige verzameling van coureurs die al een tijdje de dertig voorbij zijn.), dus daar kan d’r heus nog wel eentje bij.

Geld is daar het probleem niet zo.

En tevens zie ik Nibali en Froome prima naast elkaar presteren. Nibali heeft geen interesse meer in de Tour en wil enkel nog een keer z’n thuisronde winnen, en Froome wil enkel die vijfde Tourzege. Dus dat gaat prima samen, waarbij ze elkaar ook nog eens kunnen steunen in hun onderlinge doelen.

john 15 mei 2020 om 09:21

Je vergeet Weening

Etio 14 mei 2020 om 17:46

Het zou ook NTT kunnen zijn dat interesse heeft. Is volgens mij (ondanks de verscheidenheid aan nationaliteiten) nog steeds een Zuid-Afrikaans team waardoor Froome misschien wel het ideale uithangbord kan zijn voor dit team. Ze missen ook wel echte kopmannen voor de grote rondes. Ze hebben nu eigenlijk alleen misschien Pozzovivo die een garantie is voor een Top 10-klassering in een grote ronde (maar misschien ook niet eens meer gezien zijn blessures en zijn leeftijd). Meintjes, O’Connor en Kreuziger zijn prima renners en kunnen denk ik (nog steeds) Top-20 of Top-15 rijden in een grote ronde, maar die zullen de aankomende jaren denk ik niet mee gaan doen voor het podium. Froome misschien wel (ik hoop het).

Samlambeej 14 mei 2020 om 17:53

Kat in de zak.

Kelder is de Man 14 mei 2020 om 18:29

Haha… Maar denk dat je gelijk hebt.

KennyKlimmen 14 mei 2020 om 18:12

Tof nieuws. Als het waar is. Rijdt hij dan ook mee om de prijzen dan is het een hele, hele grote..

WernerFranke 14 mei 2020 om 18:42

DQS, kans voor Lefevere om op pensioen te gaan met een tourzege op het palmares.

Limal 14 mei 2020 om 22:19

Froome binnenhalen terwijl het nu in de pers allemaal rond Evenepoel draait? Never.

Panache 15 mei 2020 om 08:52

Vraag een gemiddelde niet-Belg wereldwijd of hij Evenepoel kent en je wordt aangekeken als een botsauto. Qua internationale publiciteit draait het wielrennen om de Tour (en een beetje WK en OS). Evenepoel heeft de ambitie en het talent om een winnaar van grote koersen te worden, maar verkoop de huid niet vóór de beer geschoten is.

IlPirata 14 mei 2020 om 18:50

Voor de koers zou dit fantastisch zijn, maar of het waar is… En hij gaat echt niet tekenen bij ploegen zonders klimmers, zoals bv.Wanty, Direct Energy (terpstra) etc.

mooiman 14 mei 2020 om 20:40

Is er al gemeld dat dit fake news is? Wat een onzin dit

Velominatus 14 mei 2020 om 20:44

Movistar lijkt me wel gaaf. Dan kan hij met Soler en Valverde weer El Tridente in ere herstellen. Kijk nu alweer uit naar een nieuwe episode van Movistar Madness.

tdola 15 mei 2020 om 07:08

1 vd 2 geïnteresseerde teams is idd movistar, zo is te lezen op andere website.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair