Chris Froome: “Ik lig op schema voor de Tour de France”

zondag 2 augustus 2020 om 19:08
Chris Froome: “Ik lig op schema voor de Tour de France”

Froome bij de start met een mondkapje - foto: Cor Vos

Chris Froome lijkt zich vooralsnog geen zorgen te maken over zijn voorbereiding op de Tour de France. De 35-jarige Brit rijdt momenteel met zijn huidige werkgever Team Ineos de Franse rittenkoers Route d’Occitanie en sprak daar met Cyclingnews over zijn vorderingen.

“Ik lig op schema voor de Tour de France”, aldus Froome. “Er is nog een hoop werk te doen, maar dat maakt allemaal deel uit van de opbouw richting de Tour.” Froome reed zijn laatste wedstrijdkilometers tijdens de UAE Tour eind februari, waar hij terugkeerde na een maandenlange revalidatie. Hij erkent dat de verplaatsing van de Tour van juli naar eind augustus hem in de kaart speelde. “Het uitstel van de wedstrijden heeft mij geholpen om terug te keren naar een normale situatie”, geeft hij toe.

Gisteren keerde hij terug in competitie. Hij is tevreden met zijn rentree. “Mijn benen voelden goed. Het was weliswaar de hitte uitgezonderd geen zware etappe, maar het ging me verrassend gemakkelijk af”, kijkt hij terug. “Ik ben blij dat ik weer wedstrijdkilometers kan maken. Mijn grote doel is om klaar te zijn voor de Tour.”

Zijn transfer naar Israel StartUp Nation deed vorige maand het nodige stof opwaaien. “Er zal veel veranderen, maar dat duurt nog een paar maanden. Daar denk ik nu nog niet aan. Ik focus mij er nu op om de rest van het seizoen zo goed mogelijk te presteren.”

Dit artikel delen:

27 Reacties

Murcia 2 augustus 2020 om 19:13

Zou hij al een toezegging hebben van Sir Brailsford dat hij in de Tourploeg zit?
Ben in elk geval benieuwd wat hij kan, na van Aert’s comeback sluit ik niks meer uit.

Hollow Knight 2 augustus 2020 om 19:24

Van Aert is 25 jaar, Froome is 35 jaar oud. Froome zijn blessures waren ook erger dan die van Van Aert.

Froome heeft daarentegen wel veruit de beste medische begeleiding in de geschiedenis van de sport. Zijn medisch team zou zelf een ezel viermaal de Tour kunnen laten winnen.

Panache 2 augustus 2020 om 19:50

Wil je nu beweren dat je zelf 4x de Tour zou kunnen winnen, Hollow?

KnightBiker 2 augustus 2020 om 20:09

@hollow – als je dat nu over armstrong zei.
Ineos begeleiding is erg goed, maar Je doet Froome hiermee af als een talentloze bedrieger, terwijl er voor Froome weinig indicatie is dat hij zich niet aan de regels heeft gehouden, buiten het salbutamol debacle. Wiggins heeft heel wat meer verdachtmakingen te weerleggen.
En als het gaat om Froome zijn transformatie tot klassementsrenner? Hij is intussen lang niet de enige die het heeft klaargespeeld.
Kortom: beetje moe van die goedkope aantijgingen.

Fredje Raketje 2 augustus 2020 om 19:17

Morgen bergrit, we zullen snel wijzer zijn.

fietsvriend 2 augustus 2020 om 19:26

Die foto is wel echt badass zeg – Chris Froome uit Mad Max

boenk 3 augustus 2020 om 03:04

Of Baine uit Batman.

Abraham Olano 2 augustus 2020 om 19:45

Het zou toch onverstaanbaar zijn dat ze hem niet laten starten in de Tour….?

Eljorro 2 augustus 2020 om 19:54

Tuurlijk start Froome.

KnightBiker 2 augustus 2020 om 20:16

Idd, tenzij de waardes aangeven dat hij niet in orde is kan je een renner van dat statuur niet thuislaten. Bovendien, als hij zich als teamspeler opstelt kunnen ze hem goed gebruiken tegen TJV en de rest.

Jessevd02 2 augustus 2020 om 20:15

Hij zal wel starten maar ineos gaat denk ik als het er echt op aankomt en ze moeten kiezen nu echt niet meer voor froome maar bernal

Samlambeej 2 augustus 2020 om 20:34

In 2018 liet ie ‘m ook al een keer achter in die korte rit die Quintana won.

Samlambeej 2 augustus 2020 om 20:33

Onheilspellend nieuws al vermoed ik bluf.

Mark 2 augustus 2020 om 21:21

Ik ben nooit echt fan geweest van Froome, maar gun hem de zege wel na vorig jaar. Bernal of Dumoulin/Roglic zijn wel meer favoriet maar toch…

Groningen 2 augustus 2020 om 22:02

Zeker geen fan van de man, en ik hoop ook dat hij de mythische 5 niet haalt (op basis van z’n erelijst had hij er misschien recht op, maar de sky-trein maakt niet echt sympathiek), maar ik hoop dat hij in orde is omdat ik verwacht dat hij, wanneer hij echt goed is, de ineos-trein kan doen ontsporen en we wellicht een attractieve tour gaan krijgen.

Er rijden nog wel een paar interessante renners rond dit jaar, te beginnen met een Pogacar, bijvoorbeeld, maar Froome heeft wellicht de sleutel tot een amusante tour in handen.

Scott Sunderland 2 augustus 2020 om 21:27

Froome en Bernal rijden nu dezelfde westrijd. De plooien gladstrijken. Teambuilding. Daar is men professioneel genoeg voor. Ik verwacht minder interne strijd tijdens de Tour dan wellicht verwacht. Froome doet zijn laatste ding bij INEOS, Bernal is de officiële opvolger. Thomas zal zich wel weer voegen, tenzij hij echt de sterkste blijkt te zijn.

Limal 2 augustus 2020 om 21:58

Froome en Bernal gaan hier natuurlijk ook al willen laten voelen aan de andere dat ze evengoed of beter zijn – op geheel professionele wijze uiteraard ;-)

Ward 2 augustus 2020 om 22:29

Er is natuurlijk de Ineos-trein, maar de Tour win je niet zomaar 4 keer. Gewoon fantastische renner dit. Maar er is een nieuwe generatie opgestaan die de koersstandaarden hertekenen. Ik geloof niet meer in een vijfde zege, maar dat doet niets af van de verdiensten van de man!

Ab Normaal 2 augustus 2020 om 23:32

Snap dat negativisme niet over Froome.
Tuurlijk, heeft door de sterke Sky/Ineos trein nooit echt aanvallend hoeven koersen, maar wanneer het moest, deed hij dat wel. Die aanval bergaf destijds met Sagan en ook de wijze waarop hij Dumoulin de tourzege ontfutselde was magistraal.

Denk dat mensen zo negatief zijn omdat hij bij Ineos rijdt. Wat heeft de man nu misdaan? Het is ook niet dat het een grote lul is of zo, zoals een Moscon.

Hollow Knight 3 augustus 2020 om 01:18

Wauw, je hebt letterlijk alles verkeerd in je reactie. Indrukwekkend hoor.

TrEb 3 augustus 2020 om 06:34

Beetje vreemde opmerking Hollow night

Bummetje 3 augustus 2020 om 12:02

Bergaf viel hij solo aan, de aanval met o.a. Sagan was in een waaierrit. Hoe dan ook, ik ben het hier helemaal eens met Ab Normaal, Froome is een fantastische renner die zeker niet saai is. Dat de overmacht van Sky het koersverloop vaak saai maakte is Froome niet aan te rekenen.

Japsie 3 augustus 2020 om 07:14

Ab normaal, de giro bedoel je zeker die hij dumo ontfutselde bedoel je zeker? Die giro die hij reed omdat hij bang was om niet in de Tour te mogen starten na de duizend pufjes uit de Vuelta die hij niet had mogen winnen bedoel je? Vreemd dat negativisme om hem heen idd.

Panache 3 augustus 2020 om 08:22

Ab Normaal heeft het gewoon over de ‘misvatting’ dat Froome enkel teerde op de Sky trein en nooit zelf aanvalt. Terecht dat hij dat recht zet met rake voorbeelden.
Die Dauphine waar Porte te kijk werd gezet of de gewaagde afdaling in de Tour 2016 (zelfde jaar als de ontsnapping op het vlakke met Sagan en Bodnar).
Het een staat los van het ander. Aanvallend koersen daar waar nodig staat los van het salbutamol verhaal.

josemanuelfuente 3 augustus 2020 om 08:47

Zijn prestaties zijn knap, bij interviews is het vaak een gentleman en toch moet ik hem vanaf dag 1 niet, ik denk dat het met zijn foeilelijke rijstijl heeft te maken.

Panache 3 augustus 2020 om 12:16

Je bedoelt dat hij een winkelkarretje duwt terwijl hij tussen schouder en oor een telefoon klemt zodat zijn vrouw kan vertellen welk merk pasta ze nodig hebben?

Jungle Man 3 augustus 2020 om 11:10

Froome wordt wellicht en hopelijk de lastigste tegenstander van Bernal. Vergelijkbaar zoals Froome destijds de lastigste tegenstander van Wiggins was.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair