Chaves ziet teleurstellend 2017 als leerjaar

Chaves ziet teleurstellend 2017 als leerjaar
zaterdag 9 september 2017 om 13:30

Johan Esteban Chaves stal vorig jaar de harten van menig wielerfan. Met zijn immer aanwezige glimlach eindigde hij op het podium van zowel de Giro (2e) als Vuelta (3e). Bovendien wist hij in het najaar met de Ronde van Lombardije een monument op zijn naam te schrijven, als eerste Colombiaan in de geschiedenis.

Hoe anders is het huidige wielerseizoen voor de 27-jarige Colombiaan. Het voorjaar viel door knieperikelen grotendeels in het water, waardoor de kopman van ORICA-Scott pas in het Critérium du Dauphiné weer op de fiets kon kruipen. De Tour stond dan ook in het teken van de Vuelta, waarin Chavito definitief met een tegenvallend 2017 wilde afrekenen. Dit leek na de eerste week – met een tweede plaats in de voorlopige stand – een reëel streven.

Door enkele slechte dagen in de slotweek is deze hoop inmiddels vervlogen. Ondanks de recente teleurstellingen, weigert Chaves tegenover Cyclingnews het glas half leeg te zien. “Ondanks het feit dat dit seizoen teleurstellend is, is het belangrijk om te blijven genieten. Het loopt niet altijd op rolletjes. Een slechte fase kan ook leiden tot hernieuwde inzichten. Zo weet ik nu hoe het is om zowel de Tour als Vuelta in één seizoen te betwisten. Het is belangrijk om vooruit te blijven kijken, want een loopbaan duurt langer dan een jaar.”

Voordat de blik gericht kan worden op de toekomst, dient de klimmer eerst nog de Vuelta tot een goed einde te brengen. Te beginnen met de loodzware rit naar de mythische Angliru, een etappe waar Chaves veel van verwacht. “Ik denk dat er – vanwege de zwaarte van de beklimmingen en listigheid van de afdalingen – agressief zal worden gekoerst. Het is dé laatste kans voor de klimmers om nog wat te doen.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

TykkeThor 9 september 2017 om 13:42

Sympathieke topper die ik na etappe drie misschien wel als grootste concurrent van Froome zag, maar sinds de eerste aankomst bergop is hij er eigenlijk nooit meer aan te pas gekomen. Sinds zijn doorbraak in de Vuelta ging alles hem ook wel erg voor de wind, maar dit soort seizoenen horen er ook gewoon bij, zelfs als je Contador heet. Ongekend hoe positief deze gozer blijft trouwens als je hem in die backstage pass ziet. Gun hem echt het beste voor komend seizoen. Vamos!

Tokstar 9 september 2017 om 13:46

@TykkeThor
+1
Door backstage pass ben ik ook enorme fan van hem geworden :p Geweldig kereltje, lacht gewoonweg altijd.

Prima Facie 9 september 2017 om 13:51

Iemand moet een docu maken van Chaves. Nog nooit zo’n positieve topsporter gezien. Toen hij en zijn ploeg in de eerste etappe die Lopez won totaal in de vernieling werd gereden was zijn reactie: “the plan was very good”. Met een big smile.

Djoop 9 september 2017 om 13:56

Je wordt op WF altijd op je wenken bediend. Dank!

huis31 9 september 2017 om 14:03

Niet alleen hij. Ook de Yates broers vallen niet echt mee. Zie ze toch liever in een aanvallende rol dan anoniem meerijden voor een verre ereplaats in de top 10.

achtpuntzes 9 september 2017 om 14:04

inderdaad de positiviteit zelve, deze goedlachse man. maar goed, nog jong dus nog tijd zat. :)

Vlinder 9 september 2017 om 14:16

Supertoffe gast! Quote van Chaves: “een loopbaan duurt langer dan een jaar.” Goud waard!!! Kan iedereen die even goed onthouden als men teleurgesteld is in een renner/renster?

pjam4 9 september 2017 om 14:22

Iemand enig idee wat er met Orica aan de hand is deze weken. Vooraf leek me dit verreweg het sterkste team, maar ze bakken er collectief niets van (behalve Haig dan wellicht). Simon had ik niet zo veel van verwacht na de Tour, maar Adam wel, Chaves leek mij de belangrijskte concurrent van Froome en Cort Nielsen won vorig jaar twee sprintetappes, maar heeft nu nog geen een keer top 10 gereden …. Heel teleurstellend en ik snap er niks van … :-(

LucasR 9 september 2017 om 14:49

@Djoop: dit bericht komt van Cyclingnews hè. ;-)

Olly 9 september 2017 om 15:29

Ik weet niet of het door een foutieve vertaling komt, of dat hij dit echt heeft gezegd heeft. Maar hij heeft in de tour alleen maar meegereden en niets betwist.
Verder lijkt hij mij geweldig positief en straalt hij dat ook naar zijn ploeggenoten uit. Ik hoop dat hij de lijn van 2015/16 door kan trekken.

Djoop 9 september 2017 om 16:22

@Lucas; Ja, dat lees ik ook. Netjes aangegeven en vertaald. En zo hoef ik die fora niet af te struinen op zoek naar nieuws over Chaves. ;)

Slurpie Blauw 9 september 2017 om 20:11

@pjam4
Ben ook curieus naar de matige prestaties van Orica. Ziekte?

Mwielerfan 9 september 2017 om 20:14

Tweede grote ronde in het jaar van jonge renners?

Coldeportes 11 september 2017 om 14:37

voorjaar verloren met knieklachten en is nog hartstikke jong en rijdt ‘effe’ twee grote rondes in een jaar. Dat is er teveel aan geweest. Ook ‘superman’ Lopez zakte iets weg aan het eind van de Vuelta, de inhoud komt vanzelf met de jaren.

Chaves jaren terug in Goldrace gesproken, waar hij niks te zoeken heeft, maar stond te stralen van oor tot oor om 09.15u op de markt in Maastricht. Superpositieve gast uit Bogota (!!)

Headlines

Materiaalzone

Populair