Chavanel pakt de bloemen in de GP Ouest France-Plouay

zondag 31 augustus 2014 om 15:23

Sylvain Chavanel heeft de 78ste editie van de GP Ouest France-Plouay op zijn naam geschreven. De Fransman van IAM Cycling was in de sprint met een select groepje de snelste in de straten van Plouay. Achter hem legden Andrea Fedi en Arthur Vichot beslag op de plaatsen twee en drie.

Vijf man voorop
Al vroeg in deze eendagsklassieker trokken er vijf renners op pad over de Bretonse wegen. Hierbij de namen: Michel Koch (Cannondale), Pierre-Henri Lecuisinier (FDJ.fr), Jean-Marc Bideau (Bretagne-Séché Environnement), Kevin Van Melsen (Wanty-Groupe Gobert) en – hoe kan het ook anders – Stefano Pirazzi (Bardiani-CSF Inox). Zij reden een maximale voorsprong van net geen zes minuten bij elkaar, maar werden op 46 kilometer van de streep teruggegrepen.

Kwiatkowski breekt finale open
In de finale was het vervolgens Michal Kwiatkowski die de debatten opende. In het kielzog van de Pool slopen Kristijan Đurasek, Lars-Petter Nordhaug, Ben Hermans, Tim Wellens, Angelo Tulik en Christopher Juul Jensen mee. Zij kregen niet echt de ruimte van het door Katusha geleide peloton, maar toch bleef de voorsprong alsmaar schommelen tussen de twintig tellen en de halve minuut.

Alles komt samen in de slotkilometers
Op de traditionele scherprechter van deze koers, de Côte de Ty Marrac, besloot Lars-Petter Nordhaug het in de laatste ronde solo te proberen. Tim Wellens ging in de achtervolging, maar het gat met het peloton was niet groot. Op 3,5 kilometer van de streep kwam alles weer samen, maar er was echter geen ploeg die een grote meerderheid had in de eerste groep.

Chavanel wint na spannende finale
Omdat er geen organisatie was in de eerste groep, werd er om de haverklap gedemarreerd. Daarbij had Cyril Gautier de sterkste acceleratie. Hij kreeg onder meer Chavanel, opnieuw Wellens en Julian Alaphilippe mee. De sprintersploegen kwamen uiteindelijk te kort, waarna de zeven voorop mochten strijden voor de zege. Uiteindelijk bleek routinier Sylvain Chavanel over de snelste benen te beschikken.

flag-fr GP Ouest France-Plouay 2014 (1.WT)
1. flag-fr Sylvain Chavanel (IAM Cycling)
2. flag-it Andrea Fedi (Neri Sottoli)
3. flag-fr Arthur Vichot (FDJ.fr)
4. flag-fr Cyril Gautier (Team Europcar)
5. flag-fr Julian Alaphilippe (Omega Pharma-Quick Step)
6. flag-be Tim Wellens (Lotto-Belisol)
7. flag-be Ben Hermans (BMC Racing Team)
8. flag-no Alexander Kristoff (Katusha)
9. flag-it Giacomo Nizzolo (Trek Factory Racing)
10. flag-be Jurgen Roelandts (Lotto-Belisol)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair