Charlotte Kool tweede in Vuelta: “Marianne Vos had gewoon een betere sprint”
Charlotte Kool in de groene trui - foto: Cor Vos
woensdag 3 mei 2023 om 18:03

Charlotte Kool tweede in Vuelta: “Marianne Vos had gewoon een betere sprint”

Geen twee op rij voor Charlotte Kool in La Vuelta Femenina. De sprintster van Team DSM moest in La Roda genoegen nemen met de tweede plaats achter Marianne Vos, die ze gisteren nog wist te verslaan. “Ik ben teleurgesteld dat ik het niet kon afmaken”, vertelt ze op de ploegsite na afloop.

“De hele ploeg was geweldig vandaag”, aldus Kool over de waaieretappe, waarin ze knap standhield tot in de finale. “We waren er altijd als het nodig was. We waren echt on fire vandaag. Dat was heel speciaal en daarom ben ik teleurgesteld dat ik het niet kon afmaken.”

In de massasprint bleek Vos sneller. “Ik denk dat zij met iets meer snelheid aankwam en ook gewoon een betere sprint had”, analyseert ze. “Als ploeg deden we alles goed, zoals de snelheid hoog houden in de laatste vijf kilometer om zo late aanvallen te voorkomen. Ik ben heel trots om deel te zijn van deze ploeg.”

Oud-wielrenner Albert Timmer is als ploegleider mee met Team DSM in de Vuelta voor vrouwen. “Ik denk dat we meer dan blij kunnen zijn met vandaag”, vertelt hij. “We hadden graag gewonnen, maar in dit geval moet je zeggen dat Vos sneller was. Dat is het voor nu, dus kunnen we blij zijn met de tweede plek.”

 
4 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2023
"Als ploeg deden we alles goed..." aldus Charlotte. Dat was duidelijk niet het geval. DSM had niets meer over om een treintje voor Charlotte op te zetten. Marianne is gewoon handiger in het manoeuvreren en sneller bij de eerste aanzet. Charlotte moet op hoge snelheid worden gebracht. Daar moet de ploeg het bij de evaluatie toch maar even over hebben. Een tactische fout.
    3 mei 2023
    Denk dat je wel gelijk hebt, maar dat het plan was om gewoon gebruik te maken van de trein van Jumbo Visma en dan uit het wiel van Vos te komen, zo heeft Kool het al eerder gedaan ook tegen Wiebes. Ze hebben ook niet de sterke lead out aanwezig, geen Georgi en Jastrab. Dus denk dat het plan ook weer niet zo gek was. Alleen had Vos het plan doorzien en zorgde ze er eerst voor dat Kool niet meer in haar wiel zat ( waar ze eerst wel zat), en nam ze vervolgens ook afscheid van haar eigen lead-out en bleef Kool daar wel zitten. Dus ook gewoon slim van Vos, naast dat ze waarschijnlijk door de zwaardere koers ook wat meer over had dan Kool.
    Is mode tegenwoordig ploeg heeft altijd goed gereden . Zal nooit horen . Niemand gezeten vandaag
3 mei 2023
De strategie leek me om het tempo hoog te houden en de sprint verder te baseren op het volgen van Vos en de JV trein. Niet geheel onlogisch maar vraag me af wat er was gebeurt als JV meer had moeten helpen met het tempo hoog houden en Kool nog iets van een lead out over had gehad. Nu was het idd een directe 1-1 sprint waarbij ze ongeveer gelijk vertrokken en was Vos gewoon sterker, misschien ook omdat de race ervoor zo hard was geweest. Kool werd ook nog bijna geklopt door Dygert dus denk dat ze niet zoveel over had als gisteren.

Reacties zijn gesloten.