Chantal Blaak nieuwe Nederlands kampioene op de weg
foto: Marcel Koch
zaterdag 24 juni 2017 om 16:29

Chantal Blaak nieuwe Nederlands kampioene op de weg

Chantal Blaak mag het komende jaar een rood-wit-blauwe trui dragen. De renster van Boels-Dolmans won vandaag het Nederlands kampioenschap in Montferland door op twee kilometer van het einde weg te rijden van Anouska Koster en Floortje Mackaij.

Blaak, Koster en Mackaij maakten deel uit van de vroege vlucht, samen met Minke Slingerland en Aafke Soet. Deze vijf hadden lange tijd ruim twee minuten voorsprong op het peloton. Aangezien Sunweb, WM3 en Boels-Dolmans vooraan zaten, hadden zij er geen belang bij om te achtervolgen. Dit was in het voordeel van de kopgroep.

Toch besloot Ellen van Dijk van Sunweb om op 22 kilometer van het einde te versnellen op een stukje dat omhoog liep. Slechts vijf rensters wisten haar te volgen: Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Janneke Ensing en Amy Pieters. Door de inspanning van Van Dijk zakte de achterstand in no time van twee naar één minuut, maar het viel uiteindelijk stil, waardoor veel rensters weer wisten terug te keren.

Blaak, Koster, Mackaij en een duidelijk vermoeide Slingerland begonnen vervolgens met een minuut voorsprong aan de slotronde van 16 kilometer. Dat was niet veel, maar weinig ploegen wilden achtervolgen in het peloton, waardoor de kopgroep toch standhield.

Op twee kilometer van het einde plaatste Blaak vooraan een aanval. De Boels-Dolmans-renster, die vandaag met rugnummer 13 reed, bleek de sterkste en soleerde vervolgens naar de overwinning. Daarachter won Koster het sprintje voor plaats twee van Mackaij. De pelotonspurt werd gewonnen door Amy Pieters.

foto: Marcel Koch

 
14 Reacties
Sorteer op:
Het is nogal een stroperig parcours, zou mijn niks verbazen als het morgen bijeen blijft met 88 man die Groenwegen naar de streep willen brengen.
24 juni 2017
Duidelijk de sterkste, mooie overwinning.
24 juni 2017
Staat er morgen dezelfde wind? Dan kan er op sommige stroken ook iets gebeuren. on-topic: Blaak goed gereden. Ze was gewoon de sterkste in de kopgroep.
24 juni 2017
Mooie kampioene. Alleen gefinisht, dat geeft toch altijd ook wat extra cachet aan zo'n titel. Leuk voor de afwisseling dit parcours. volgend jaar Limburg zou toch wel weer eens mooi zijn. Maar dat rondje in Ootmarsum was ook altijd best leuk.
24 juni 2017
Indrukwekkend hoe ze wegreed.
24 juni 2017
prachtige koers en podium ...girls they'll be riding today So look out for those beauties oh yeah
24 juni 2017
Ze hadden d'r bijna alleen een wit met blauw shirt kunnen geven ^^
24 juni 2017
Saaie wedstrijd net als de beloften een tactisch steekspel. Bij de mannen zal het mogelijk nog erger worden tenzij 1 bepaald persoon moet winnen.
24 juni 2017
Puck 69e
24 juni 2017
Puck?
24 juni 2017
Puck zal ongetwijfeld op Insta verslag doen. Waarschijnlijk in bikini. Strekking van de post: was niet genoeg, but I'll be back.
24 juni 2017
Zoals ik al vaker heb aangegeven heeft Puck puur een profcontract gekregen op basis van exposure. Met exposure bedoel ik niet haar prestaties op het gebied van wielrennen......
24 juni 2017
Nog niet eerder gehoord van deze 'Puck'. Leuk toetje hoor (moest het opzoeken), maar vind 'Anne' stiekem leuker.
24 juni 2017
@Lopo Dat is onderhand al een oude grap op WF. Ik vrees dat ik ze hier zelf ooit maakte... Zet je alvast schrap voor de taalpuristen die je zullen laten weten dat je 'anemonen' met één 'n' schrijft... Je moet het Puck overigens nageven dat ze erin slaagt om precies als 69e te eindigen... On: mooi dat het eens niet de voor de hand liggende namen zijn die het halen...

Reacties zijn gesloten.