Chantal Blaak grijpt zege in Gent-Wevelgem en leidt WorldTour

Chantal Blaak grijpt zege in Gent-Wevelgem en leidt WorldTour

foto: Boels-Dolmans

zondag 27 maart 2016 om 14:23

Chantal Blaak heeft Gent-Wevelgem voor vrouwen gewonnen. De renster van Boels-Dolmans ontsnapte in de slotfase uit een kopgroep van zestien rensters. Lisa Brennauer (Canyon-SRAM) en Lucinda Brand (Rabo-Liv) mochten mee het podium op.

Een hoog tempo en een stevige wind van de zijkant maakte het lastig om weg te geraken voor de dames die het in hun hoofd haalden om in de vlucht mee te springen. Het peloton brak na 40 kilometer al in twee delen. Een groep van 28 rensters, zonder titelverdedigster Floortje Mackaij, pakte in de heuvelzone een voorsprong van een ruime halve minuut.

Het gat groeide steeds meer, waardoor op 25 kilometer van de meet al duidelijk was dat de winnares vooraan gezocht moest worden. Boels-Dolmans was hofleverancier in de kopgroep met liefst vijf rensters in de leidende groep van zestien. Chantal Blaak probeerde van die overtalsituatie te profiteren. De winnares van de Ronde van Drenthe pakte vijftien tellen op negen achtervolgsters en breidde die alleen maar verder uit.

Nieuwe leidster Women’s WorldTour
De vierde race van de Women’s WorldTour heeft de vierde zege voor Boels-Dolmans opgeleverd. Twee keer wist wereldkampioene Lizzie Armitstead te winnen, de andere twee koersen kwamen op naam van Chantal Blaak. De Nederlandse is door haar tweede overwinning ook de nieuwe leidster in het Women’s WorldTour-klassement.

  1. flag-nl Chantal Blaak (Boels-Dolmans) 258 punten
  2. flag-gb Elizabeth Armitstead (Boels-Dolmans) 248 punten
  3. flag-se Emma Johansson (Wiggle High5) 185 punten
  4. flag-nl Anna van der Breggen (Rabo-Liv) 180 punten
  5. flag-us Megan Guarnier (Boels-Dolmans) 170 punten

Bekijk hier beelden van de finish van Chantal Blaak, inclusief reactie Ellen van Dijk (Boels-Dolmans) via Facebook WielerFlits

Dit artikel delen:

1 Reactie

Wheely 27 maart 2016 om 15:03

Mooi, rijdt een lekker seizoen!

Headlines

Materiaalzone

Populair