Ceylin del Carmen Alvarado maakt het waar bij de beloften

Ceylin del Carmen Alvarado maakt het waar bij de beloften

foto: Cor Vos

zondag 13 januari 2019 om 11:52

Ceylin del Carmen Alvarado heeft het waargemaakt op het Nederlands kampioenschap veldrijden. De 20-jarige Rotterdamse startte als topfavoriete bij de beloften, en kwam dan ook als winnares over de streep. Fleur Nagengast en Inge van der Heijden wisten het zilver en brons te veroveren, terwijl Puck Pieterse (4e) de beste junior was.

De slotdag van het NK veldrijden in Huijbergen werd in gang geschoten door de junioren én beloften vrouwen, die gelijktijdig aan hun cross begonnen. Bij de beloften was het vooral uitkijken naar één vrouw: Ceylin del Carmen Alvarado. De 20-jarige Rotterdamse is namelijk in bloedvorm, getuige haar zege in de DVV-cross van Brussel.

Carmen Alvarado kreeg de titel echter niet op een presenteerblaadje, aangezien ook titelverdedigster Inge van der Heijden, Puck Pieterse, Yara Kastelein en Fleur Nagengast aan de start stonden. Toch reed de topfavoriete al na één ronde weg van de tegenstand. Dat was echter niet voor lang, want Van der Heijden wist even later tóch weer aan te sluiten.

Hoop op een spannend NK
Kregen we dan toch een spannend NK? Schijn bedriegt, want Van der Heijden trapte duidelijk op haar adem. Ze werd dan ook ingerekend door Pieterse en Nagengast. Alvarado had plots vijftien seconden voorsprong op de drie achtervolgsters. Een ronde later was die voorsprong al verdubbeld.

Alvarado kon vervolgens ‘op het gemak’ naar de Nederlandse titel rijden. Achter de Rotterdamse wist Nagengast uiteindelijk het zilver te veroveren, voor uittredend kampioene Van der Heijden, die in de slotronde nog kreeg af te rekenen met pech. De 16-jarige Pieterse werd vierde, maar verzekerde zich hiermee wél van de juniorentitel.

Puck Pieterse werd nationaal kampioen bij de junioren – foto: Cor Vos

Nederlands kampioenschap veldrijden 2019
Uitslag junioren vrouwen
flag-nr1 flag-nl Puck Pieterse
flag-nr2 flag-nl Shirin van Anrooij
flag-nr3 flag-nl Sofie van Rooijen

Uitslag beloften vrouwen 
flag-nr1 flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
flag-nr2 flag-nl Fleur Nagengast
flag-nr3 flag-nl Inge van der Heijden

Dit artikel delen:

1 Reactie

steven2743 13 januari 2019 om 12:12

Puck is echt een toptalent! Shirin ook. De toekomst van het Nederlandse veldrijden ziet er goed uit.

Headlines

Materiaalzone

Populair