CEO Corendon over fusie: “Twee wielerploegen is wel een beetje veel”

woensdag 7 augustus 2019 om 09:13
CEO Corendon over fusie: “Twee wielerploegen is wel een beetje veel”

Het is nog steeds onduidelijk welke gevolgen de fusie tussen reisorganisaties Sunweb en Corendon zal hebben voor de twee gelijknamige wielerploegen. Steven van der Heijden, CEO van Corendon, vertelt aan BNR dat wanneer de organisaties de commerciële samenwerking concreet gaan invullen, dit thema besproken zal worden.

Corendon is momenteel hoofdsponsor van de ProContinentale wielerploeg Corendon-Circus. “Of we die houden, is nog maar de vraag”, vertelt Van der Heijden. “Twee wielerploegen is natuurlijk wel een beetje veel. Op het moment dat we ons gezamenlijk richting de markt gaan presenteren, dan is dat wel een belangrijk onderwerp,” geeft hij aan.

Bij de bekendmaking van de fusie van de twee partijen werd er direct druk gespeculeerd over de gevolgen voor de wielerploegen. “Wij respecteren uiteraard de contracten die we hebben. Die lopen in ons geval nog ruim een jaar door. Maar daarna is natuurlijk nog alles open. Het hangt ook sterk af van met welke merknaam je doorgaat. Wanneer je naar één merknaam gaat, dan zou het vreemd zijn om twee wielerploegen te blijven sponsoren”, legt hij uit. “Wanneer je met twee merknamen doorgaat, zou dat eventueel nog wel kunnen.”

Fusie
Van der Heijden bevestigt dat Corendon-Circus gesprekken heeft gevoerd met Katusha over een mogelijke fusie. “We zien dat er parallellen zijn met de reiswereld, waarin wij ook fuseren. Dat is nog heel vers, maar er wordt uiteraard wel over gesproken. Het is echter nog te vroeg om er iets over te zeggen omdat er nog geen besluiten zijn genomen.”

Een fusie tussen Sunweb en Corendon-Circus is volgens Van der Heijden minder logisch dan het lijkt. “Het zijn niet zozeer onze wielerploegen. Wij zijn hoofdsponsor van een ploeg die een zelfstandige entiteit is. Het is niet onze ploeg. Wij bepalen niet wat er gebeurt. Wat we ook gaan doen, zal afhankelijk zijn van de dialoog tussen de ploeg, de hoofdsponsor en de andere sponsoren. Welke uitkomst dat gaat hebben, dat gaan we zien.”

Dit artikel delen:

23 Reacties

schlossborn1995 7 augustus 2019 om 09:17

Een echte fusie van de teams moet je ook niet willen. Dat vraagt om problemen aangezien het twee compleet andere manieren van aanpak zijn.

Wheely 7 augustus 2019 om 10:29

Ze hebben wel een belangrijk ding gemeen, allebei gebouwd rondom een enkele kopman. Bij de ene ploeg pakte dit wel goed uit bij de andere niet.

Fast Freddy 7 augustus 2019 om 10:41

@wheely, bij Sunweb pakte het dit jaar niet goed uit, de afgelopen twee jaar wel. Als MVP dit jaar iets slechter terecht komt in Nokere, is ook het hele voorjaar voorjaar van Corendon om zeep. Ergo, een team rondom één kopman is net russische roulette.

Martijn Arensman 7 augustus 2019 om 15:25

Als je goed luistert naar het interview geeft de CEO aan dat het niet aan een sponsor is om ploegen samen te laten gaan. Het zijn immers afzonderlijke bedrijven die zij financieel ondersteunen.

Wanneer de EU akkoord is met de fusie (medio 2020 duidelijk) zal er, wanneer er gekozen wordt voor 1 bedrijfsnaam, de sponsoring van 1 van de 2 ploegen vervallen.

Dekker 7 augustus 2019 om 09:26

Zie het nog wel gebeuren dat Sunweb contract uitzit bij Spekenbrink en Co en dan daarna gewoon Sunweb (of welke merknaam ze dan ook kiezen) op het tenue van team vdP zetten.

HoofdIsVrij 7 augustus 2019 om 09:38

Wat een gewauwel van die CEO. Zegt nou gewoon waar het op staat.

Boomie1 7 augustus 2019 om 09:44

Kan hij niet zomaar, spelen veel te veel belangen. Contract tussen ploeg MvdP en Corendon moet juridisch bekeken worden, alsmede dat van Sunweb.

xistnc 7 augustus 2019 om 10:27

Gewauwel? Het is juist een heel duidelijk verhaal. Zodra de merknamen Sunweb en Corendon samengaan, stoppen ze met twee ploegen. En een fusie tussen de twee ploegen is onwaarschijnlijk.

Samlambeej 7 augustus 2019 om 14:10

Voilà, kort en duidelijk. @xistnc

Dan hopen we uiteraard dat ze bij de huidige ‘ploeg Sunweb’ blijven want voor Van der Poel zullen er altijd wel sponsors klaar staan.

Voorgeborchte 7 augustus 2019 om 09:45

Samenvoegen lijkt me geen optie. Dan moeten ofwel de gebroerders Roodhooft of Iwan Spekenbrink het roer overgeven, en ik denk niet dat er een van die partijen op zit te wachten.
Logischer lijkt me misschien een samenwerking zoals die tussen Trek en Telenet met Lucinda Brand? Tenzij de Roodhoofts echt dromen van een wegploeg en niet gewoon uitbreiden om Mathieu tevreden te houden.

Boomie1 7 augustus 2019 om 09:46

Laten we hopen dat Mathieu z’n ploeg voortgezet wordt. Met alle respect voor wat Spekenbrink de laatste jaren bereikt heeft, Mathieu is een van de grootste uithangborden van de Nederlandse wielersport en heeft in z’n eentje die ploeg omhoog gestuwd.

Wheely 7 augustus 2019 om 09:55

Dumoulin (mocht hij blijven) is net zo goed een gigantisch uithangbord natuurlijk, op een andere manier maar zeker vergelijkbaar.

lauran 7 augustus 2019 om 10:12

Dumoulin staat al met één been buiten als we de media moeten geloven en Matthews zit ook niet lekker in zijn vel. Corendon Circus of beter gezegd v.d. Poel heeft meer commerciële waarde en ik denk dat ze hem zeker willen behouden. Doorgroei van het team Corendon aangevuld door enkele Sunweb renners een mogelijkheid? Dit zou dan wel ten koste gaan van Team Sunweb mits zij niet met een andere partij fuseren. Misschien CCC een optie al zijn die afgelopen jaar ook al gefuseerd!

Joachim Agostinho 7 augustus 2019 om 10:34

@lauran
Matthews heeft recent zijn contract verlengd….
Ik vermoed dat het huidige “Corendon” met andere sponsoren doorgaat, waarmee het probleem direct is opgelost…

Hensie 7 augustus 2019 om 10:40

Haha, dat lijkt me een interessant experiment. MvdP bij de protocollenfetisjisten van Sunweb.

Scott Sunderland 7 augustus 2019 om 11:25

Mathieu zou bij Sunweb op zijn Barguils uit elke koers genomen worden door de ploegleiding ivm negeren stalorders.

$kedel 7 augustus 2019 om 11:47

Dan mogen ze Ivan Stekenblind wel snel dumpen als dit echt kans van slagen moet hebben.

assen 7 augustus 2019 om 12:11

Die Ivan heeft zich flink gelachelijk gemaakt met zijn uitspraken in de media voor de Tour dat er weinig aan de hand is met Dumoulin en dat die de Tour wel zou halen.

Ik snap dat er spelletjes met de media worden gespeeld, maar als ik het terug kijkt word ik er toch wel een beetje onpasselijk van. Zou er zelf geen moeite mee hebben mocht Ivan van het strijdtoneel verdwijnen.

robmalschaert 7 augustus 2019 om 13:11

Wat een opportunisme hier. Twee jaar geleden was hier alles hosanna wat Spekenbrink/Sunweb/Dumoulin deed. Nu zit het een seizoen tegen, is er wat nare pers en meteen zou het allemaal niks meer voorstellen.

We moeten ook nog maar zien wat VDP volgend seizoen gaat klaarspelen.

rahimns 7 augustus 2019 om 13:18

Het dna van beide ploegen is zo verschillend dat gaat nooit samen. Ik zie dat niet gebeuren.

kampioenvanhetkarakter 7 augustus 2019 om 13:34

Gebroeders Roodhooft gaan niet fuseren, maar zullen gewoon nieuwe sponsor zoeken. Met Mathieu als uithangbord lijkt me dat geen probleem te zijn. Als je als bedrijf de Beneluxmarkt als kern hebt, is het gewoon een heel interessante propositie. .Door weg en cross te combineren heb je 12 maanden exposure, zeker in Belgie. Daarnaast wordt salaris van MvdP al voor een groot gedeelte betaald door Canyon, dus je betaalt ook niet de hoofdprijs.

Als je erover nadenkt zou het ideaal zijn voor Albert Heijn (wil nog verder groeien in Belgie, maar Nederlandse basis) of Coolblue..

HennieK 7 augustus 2019 om 16:12

Wat er gebeurt met de huidige Corendon ploeg wordt bepaald door de gebroeders Roodhooft in samenspraak met Mathieu van der Poel (en evt. Canyon als verbonden aan vdP). Corendon of Sunweb mogen op de shirts blijven als ze voldoende cash meebrengen. Maar een sponsor voor dit team vinden lijkt me makkelijker dan voor het huidige Sunweb team.

Covadonga 7 augustus 2019 om 18:54

Interessant om te volgen. Ik ben dan ook echt benieuwd wat er gaat gebeuren.

Headlines

Materiaalzone

Populair