Cees Bol nieuwe leider in Olympia’s Tour, ritzege voor Latham
foto: Marcel Koch
zaterdag 1 oktober 2016 om 16:00

Cees Bol nieuwe leider in Olympia’s Tour, ritzege voor Latham

Christopher Latham heeft de vijfde etappe in Olympia’s Tour op zijn naam geschreven. De Brit beschikte in de straten van Reuver over de snelste sprint. Cees Bol strandde op plaats twee, maar hij pakte daardoor wel belangrijke bonificatieseconden. De Nederlander van Rabobank is nu de nieuwe leider in het klassement.

De etappe werd gekleurd door een kopgroep van slechts twee man. De Nederlander Jan Maas en de Amerikaan Neilson Powless reden lange tijd op kop met een maximale voorsprong van vier en een halve minuut. Op zeven kilometer van het einde was daar nog vijftien seconden van over. Dat bleek niet genoeg, waardoor een grote groep afstevende op een massasprint. Hierin bleek Latham de snelste van allemaal. De Brit werd in Gendringen (twee dagen geleden) al eens tweede en schoot nu raak.

De strijd om de eindzege blijft spannend. De leider Pavel Sivakov uit Rusland had onderweg één bonificatieseconde gepakt bij een tussensprint en leek daarmee goede zaken te doen, maar Bol sprokkelde er zes op de meet, waardoor hij alsnog de leiding in het klassement overneemt. Het verschil tussen beide renners is nu drie seconden.

Zondag staat de laatste en tevens lastigste etappe op het programma. Dan rijden de renners door het Zuid-Limburgse heuvellandschap.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
2 Reacties
Sorteer op:
1 oktober 2016 16:09
RDT doet prima zaken. Een prima Maas en Cees Bol op 1.
1 oktober 2016 17:37
@kelderfan wat denk je van harthijs de vries ;)

Reacties zijn gesloten.