‘Cees Bol kan voor twee jaar bijtekenen bij Astana Qazaqstan’
foto: Cor Vos
vrijdag 9 juni 2023 om 10:24

‘Cees Bol kan voor twee jaar bijtekenen bij Astana Qazaqstan’

De kans is groot dat Cees Bol zijn contract bij Astana Qazaqstan met twee jaar gaat verlengen. Dat nieuws brengt La Gazzetta dello Sport naar buiten. De Nederlander is bezig aan zijn eerste seizoen bij het Kazachse WorldTeam van manager Alexander Vinokourov.

De 27-jarige Bol zou dit seizoen eigenlijk rijden voor het ambitieuze project van B&B Hotels, maar die hele ploeg stortte in. Daarop stapte de sprinter, in 2021 nog ritwinnaar in Parijs-Nice, samen met Mark Cavendish over naar Astana Qazaqstan. De verwachting is ook dat zij in juli samen de Tour de France betwisten.

Bol tekende afgelopen winter voor een seizoen, maar lijkt nu dus een contractverlenging te gaan tekenen voor nog twee jaar bij Astana. Daarmee zou hij er tot eind 2025 koersen.

Volgend jaar zal Henok Mulubrhan een van zijn ploeggenoten zijn. Het talent uit Eritrea stond al op de radar van Astana Qazaqstan en volgens La Gazzetta is die transfer in kannen en kruiken. Het mag alleen nog niet bekendgemaakt worden voor 1 augustus volgens de UCI-regels.

Eerder werd bekend dat de ploeg van Vino aast op Jake Stewart (Groupama-FDJ) en Lorenzo Fortunato (EOLO-Kometa) voor 2024.

 
6 Reacties
Sorteer op:
Goed voor Cees Bol. Misschien dat ze nog een een vervanger voor Cavendish aantrekken dan waar Bol de sprint voor kan aangaan. Is er nog een kans dat Astana volgend jaar niet meer in de WT zit trouwens ?
    9 juni 2023
    Enkel als Astana financieel uit elkaar valt. De WT-licenties liggen vast tot eind 2025. Goed voor Bol dat hij een plaatsje in de WT kan behouden, maar na 2025 zal dat niet meer bij Astana zijn. Ze lopen er nu al hopeloos achter in de WT-stand, enkel Lutsenko (en Cav moest hij een degelijke trein hebben) kunnen er deftige punten pakken en met bovenstaande transfers gaan ze in 2024 nog steeds terrein verliezen op de topkandidaten voor promotie, Lotto en Israël. Echt een schokkend slechte ploeg.
9 juni 2023
Bol gaat Cavendish aan nr 35 helpen in de Tour. Wie wordt dan zijn nieuwe sprintkopman?
Mooi voor Bol als hij nog 2 jaar in de WT kan koersen, voor Astana is het te hopen dat Bol zelf ook weer gaat winnen of dat ze een topsprinter gaan vinden waar hij als lead out voor kan functioneren. Want met de huidige selectie en de transfers die in de lucht zouden hangen gaan ze zeker niet genoeg punten halen om in de WT te blijven.
9 juni 2023
Bol haalt wel al puntjes binnen door af en toe kort te eindigen, zelfs als Bol niet wint, is hij nu al een van de waardevolste renners binnen Astana. Terwijl het vorige twee jaar minder liep, straalt Bol ook weer plezier uit.

Reacties zijn gesloten.