‘Astana Qazaqstan toont serieuze interesse in Henok Mulubrhan’
foto: Cor Vos
maandag 8 mei 2023 om 15:46

‘Astana Qazaqstan toont serieuze interesse in Henok Mulubrhan’

Henok Mulubrhan komt nu nog uit voor Green Project-Bardiani CSF-Faizanè, maar de toekomst van de 23-jarige Eritreeër ligt wellicht in de WorldTour. De beloftevolle coureur kan namelijk rekenen op interesse van Astana Qazaqstan, zo meldt La Gazzetta dello Sport.

Dat meldt Ciro Scognamiglio, een doorgaans goed ingevoerde journalist van de Italiaanse sportkrant, op basis van bronnen. Green Project-Bardiani CSF-Faizanè, de huidige werkgever van Mulubrhan, hoopt het aflopende contract gewoon te verlengen.

Meer kapers op de kust
Er zijn echter meer kapers op de kust. De Eritreeër kan volgens Scognamiglio rekenen op interesse van meerdere WorldTeams. Astana Qazaqstan lijkt op dit moment de beste papieren te hebben.

Mulubrhan is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van Green Project-Bardiani CSF-Faizanè en staat te boek als een talentvolle puncheur. Zo won hij dit seizoen al twee etappes en het eindklassement van de Tour du Rwanda. Hij is tevens de regerend Afrikaans kampioen op de weg.

 
5 Reacties
Sorteer op:
8 mei 2023
Tja… talentje maar er moet wel een serieuser blokje op het vuur bij Astana, die zijn stilletjes aan het wegdeemsteren tot het pro-conti niveau…
8 mei 2023
Benieuwd of de (verre) toekomst van Astana zelf ook in de WT ligt. Een ronduit dramatische eerste seizoenshelft.
    9 mei 2023
    Alessandro Verre zo ook mooi bij die ploeg passen;-)
Mooi talentje, heb hem ook in ergens in één van m'n Giro pooltjes. Het zou zonde zijn als hij bij een ploeg als Astana terecht zou komen. Gezien de Italiaanse link wel logisch, maar voor de ontwikkeling van zo'n knul erg jammer. Ik heb geen hoge pet op van de staff binnen Astana. Ze hebben best wel wat jong talent, maar die lijken allen stil te staan in hun ontwikkeling (Of anders toch maar zeer geringe vooruitgang te boeken.).
8 mei 2023
Het beste nieuws sinds jaren

Reacties zijn gesloten.