‘Twee renners in de belangstelling van Astana Qazaqstan’
foto: Cor Vos
donderdag 8 juni 2023 om 12:15

‘Twee renners in de belangstelling van Astana Qazaqstan’

Komen Lorenzo Fortunato en Jake Stewart volgend jaar uit voor Astana Qazaqstan? Als we de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport mogen geloven, staan de Italiaan en Brit op het verlanglijstje van de Kazachse formatie.

Fortunato komt nu nog uit voor EOLO-Kometa. De 27-jarige klimmer uit Italië maakte in 2019 zijn profdebuut voor Neri Sottoli-Selle Italia-KTM, maar is inmiddels alweer bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de blauwe formatie. Fortunato beleefde in 2021 zijn doorbraak met ritwinst in de Giro d’Italia, maar won de voorbije jaren ook de Adriatica Ionica Race en de Vuelta a Asturias.

De 23-jarige Stewart maakt deel uit van de selectie van Groupama-FDJ. De Brit met de kleurrijke tatoeages staat te boek als een beloftevolle sprinter met een voorliefde voor (voorjaars)klassiekers. Vorig jaar boekte hij in de Tour de l’Ain zijn eerste profzege. Twee jaar geleden maakte de wielerkennis echter al kennis met Stewart: hij werd dat jaar namelijk knap tweede in Omloop Het Nieuwsblad.

Doorlopend contract 
Er is echter één maar: Stewart heeft nog een doorlopend contract bij Groupama-FDJ tot eind 2024. Astana Qazaqstan zal met andere woorden water bij de wijn moeten doen, wil het de jonge Brit daadwerkelijk aantrekken. De vraag is of de Franse formatie bereid is om Stewart eerder te laten gaan.

 
13 Reacties
Sorteer op:
Ze zagen de Giro van Fortunato en dachten; Ja! Dat is precies wat we nodig hebben! En Stewart is een renner met een uitgebreid FdJ verleden, een doorlopend contract en alle mogelijkheden om zich door te ontwikkelen bij een ploeg die z'n zaakjes wel op de rit heeft. Dan kan je aannemen dat Astana van plan is ver boven zijn marktwaarde te gaan zitten of hebben ze nog een troef?
8 juni 2023
Even afwachten of de doorgaans goed ingevoerde journalist in deze wel voldoende ingevoerd is…
8 juni 2023
Lijken me leuke renners als versterking in de breedte maar niet om Astana weer echt op de kaart te zetten zoals in het verleden.
8 juni 2023
ik zou zeggen overweeg om Lopez terug te halen en Nairo erbij te halen. Ze missen echte kopmannen.
  8 juni 2023
  Ik vind Nairo wel een goede, maar ik denk niet dat Superman daar nog heen wilt gaan.
  Denk je dat Quintana na een jaar uit koers überhaupt nog mee kan met de jongere garde? Dan haal je, mijns inziens, een renner die plek 8 moet verdedigen door in de vroege vlucht te zitten. Zeg maar in de orde Martin/Meintjes/Pinot. Op zich al een vooruitgang op alles wat daar rondrijdt minus Lutsenko. Maar dan zijn er denk ik meer renners die in potentie top 10 kunnen rijden waar minder aan kleeft.
  8 juni 2023
  Vorig jaar toch wel zesde in de Tour. Ik weet niet hoe we die prestatie moeten inschatten met de Tramadol, maar het is toch wel knap. Op een geschikt parcours zie ik Quintana wel podium rijden in de Giro/Vuelta. Bovendien kan hij kleinere koersen winnen en aangezien Astana de punten hard nodig heeft lijkt het me wel logisch
8 juni 2023
Hmmm, om Stewart los te weken bij Groupama-FDJ, moet Astana water bij de wijn doen?
  Ik denk dat de auteur eerder boter bij de vis bedoelt ;-)
  Of de borst nat maken ;-)
  Ja, de zoveelste taalkundige blunder hier.... Ze willen graag spreekwoorden en gezegdes gebruiken, maar ze hebben geen idee wat ze daadwerkelijk betekenen.
  8 juni 2023
  Als je het omgekeerd gebruikt, wijn bij het water doen, kan het wel kloppen volgens mij
  8 juni 2023
  Of wie weet zit er een haar in de boter bij Stewart en FDJ

Reacties zijn gesloten.