CCC-Liv versterkt zich met Sofia Bertizzolo

maandag 16 december 2019 om 10:42
CCC-Liv versterkt zich met Sofia Bertizzolo

foto: Cor Vos

CCC-Liv heeft Sofia Bertizzolo vastgelegd. De Italiaanse van Team Virtu leek aanvankelijk op weg naar Movistar Women, maar die transfer ging niet door. Bertizzolo is namelijk ook politieagente en de Spaanse wet staat niet toe dat rensters met een baan onderdeel zijn van een profploeg.

Medio augustus maakte Movistar Women de komst bekend van Bertizzolo (22), die een tweejarig contract tekende. De jonge Italiaanse werd dit seizoen al knap vierde in de Ronde van Vlaanderen en tweede in de openingsrit van de Emakumeen Bira. Drie maanden later werd echter bekend dat die transfer was afgeketst omdat ze ook als agente werkzaam is bij de Polizia di Stato, een van de nationale politiediensten van Italië.

Vandaag werd bekend dat Bertizzolo toch een nieuw team heeft gevonden. Via social media heeft CCC-Liv namelijk de komst van de Italiaanse aangekondigd, die daarmee de laatste toevoeging is aan de selectie voor komend seizoen. “Ik ben ontzettend blij met deze stap. Ook ben ik CCC-Liv dankbaar, omdat de ploeg steeds interesse in me heeft getoond. Dit team is voor mij een goede keuze, want hier kan ik een volgende stap in mijn carrière zetten.”

Selectie CCC-Liv voor 2020
flag-it Sofia Bertizzolo
flag-be Valerie Demey
flag-nl Inge van der Heijden
flag-pl Marta Jaskulska
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-nl Evy Kuijpers
flag-pl Marta Lach
flag-nl Riejanne Markus
flag-za Ashleigh Moolman-Pasio
flag-pl Aurela Nerlo
flag-it Soraya Paladin
flag-nl Pauliena Rooijakkers
flag-pl Agnieszka Skalniak
flag-nl Sabrina Stultiens
flag-nl Marianne Vos

Dit artikel delen:

3 Reacties

Brabander 16 december 2019 om 10:48

Zo heeft Movistar wel een flinke achterstand op teams uit andere landen

roelieman2 16 december 2019 om 12:10

Apart, aangezien deze constructie al jaren wordt toegepast in veel landen, en ook vroeg in Nederland. Veel topsporters waren ondergebracht in het leger, alhoewel hun werkzaamheden daar waarschijnlijk wel erg gering waren.

Hoebele 16 december 2019 om 12:23

Goed nieuws voor beide partijen!

Headlines

Materiaalzone

Populair