CCC-Liv lijft met Soraya Paladin Italiaanse toprenster in

woensdag 31 juli 2019 om 09:54
CCC-Liv lijft met Soraya Paladin Italiaanse toprenster in

Soraya Paladin tijdens de Ronde van Drenthe - foto: Cor Vos

Ook in het vrouwenwielrennen begint de transfercarrousel te draaien. CCC-Liv, de ploeg van onder meer Marianne Vos, heeft de eerste grote slag geslagen op de transfermarkt. De formatie heeft zich vanaf komend seizoen verzekerd van de diensten van de sterke Italiaanse Soraya Paladin.

Paladin reed sinds 2017 voor Alé Cipollini, waar ze zich gestaag heeft ontwikkeld tot een renster van wereldformaat. Dit jaar rijgt ze de ereplaatsen in WorldTour-wedstrijden aaneen en dat is ook de ploegleiding van CCC-Liv niet ontgaan. “We hebben Soraya al een tijdje in het vizier. Dit hele seizoen haalt ze constant een hoog niveau in grote wedstrijden. Soraya is een verrijking voor het team. Met haar kunnen we het spel in finales nog beter spelen”, laat Eric van den Boom, algemeen manager en teameigenaar, weten in het persrelaas.

Paladin is zelf al even enthousiast over haar overstap: “Het is voor mij een grote stap en ik kan niet wachten om te koersen met rensters die al veel successen hebben behaald in grote wedstrijden. Ik kan ongetwijfeld veel leren van toppers als Ashleigh Moolman-Pasio en Marianne Vos. De ploeg is ambitieus en ik ben blij dat ik hier vanaf volgend jaar onderdeel van mag zijn. Mijn doel is om mezelf als renster verder te ontwikkelen en om bij te dragen aan succes.”

De 26-jarige Paladin is dit seizoen in de zwaardere wedstrijden bijna altijd bij de eerste tien te vinden. Zo was er een vijfde plek in de in de Amstel Gold Race en een vierde plaats Luik-Bastenaken-Luik, maar ze eindigde ook kort in de Emakumeen Bira, de Giro Rosa, de Ronde van Valencia en de Ronde van Burgos. Ze staat op de achtste plaats in de Women’s WorldTour-ranglijst.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone