Cavendish grijpt de macht in tweede rit Kroatië
foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad (archief)
Youri IJnsen woensdag 20 april 2016 om 15:41

Cavendish grijpt de macht in tweede rit Kroatië

De tweede etappe in de Tour of Croatia 2016 is gewonnen door Mark Cavendish. De 30-jarige Brit van Dimension Data was in de straten van Split de snelste in de massasprint. Hij hield Giacomo Nizzolo en Mark Renshaw achter zich. Cavendish is ook de nieuwe leider.

Lange etappe voor de boeg
In Kroatië stond woensdagmiddag de langste rit van deze editie op het programma. Liefst 240 kilometer moesten de renners overwinnen voordat ze de finishlijn in havenstad Split passeerde. Het hield Łukasz Bodnar (Verva-ActiveJet), Nicola Boem (Bardiani-CSF), Kevin De Mesmaeker (Novo Nordisk), Joshua Hunt (ONE), Aviv Yechezkel (Cycling Academy) en Johannes Schinnagel (Felbermayr-Simplon Wels) niet tegen om het hazenpad te kiezen. Zij reden een maximale voorsprong van zo’n vijf minuten bijeen.

Bochtige laatste kilometer
De rekenmeesters in het peloton waren Dimension Data (Cavendish) en Trek-Segafredo van leider Nizzolo. In de slotfase ging het Boem vooraan te langzaam, waarna hij het in z’n eentje probeerde. IAM Cycling stak een handje bij in de achtervolging, zodat ook de eenzame Italiaan vijf kilometer voor het einde in zijn kraag werd gevat. In de bochtige finale was het voor de sprinters vervolgens knokken om het wiel van Cav. Het mocht niet baten, want de voormalig wereldkampioen werd door Renshaw uitstekend gebracht en klaarde vrij gemakkelijk de klus.

 
1 Reacties
Sorteer op:
20 april 2016 17:17
Die zal blij zijn dat hij z'n revanche heeft gehaald. En Renshaw lijkt weer de oude te worden :)

Reacties zijn gesloten.