Cavendish gaat via Slovenië en Italië naar de Tour

Cavendish gaat via Slovenië en Italië naar de Tour

foto: Sirotti

donderdag 7 juni 2018 om 15:30

Mark Cavendish gaat zich voor het derde opeenvolgende jaar via de Tour of Slovenia voorbereiden op de Tour de France. Daarvoor volgde hij altijd een traject met de Ronde van Zwitserland of de Ster ZLM Toer. Maar sinds zijn alternatieve voorbereiding via Slovenië hem in 2016 vier ritzeges opleverde in de Tour, is hij daar niet meer van afgeweken.

Tijdens de eerste twee ritten in de Tour of Slovenia, zullen de sprinters het beeld dicteren. We krijgen daar een eerste clash te zien, want naast Cavendish zijn ook Marcel Kittel, Caleb Ewan en Dylan Groenewegen reeds bevestigd voor de Sloveense rittenkoers. De Manx Missile doet vervolgens mee aan een gloednieuwe 2.1-rittenkoers in Italië, genaamd Adriatica Ionica Race. In de eerste drie etappes – met onder meer een ploegentijdrit en een aankomst op de Giau – heeft de renner van Dimension Data niets te zoeken. In de laatste twee ritten krijgen spurters echter een kans. Of de Cav ook het Brits kampioenschap op de weg meepakt, beslist hij volgens Cyclingnews in een later stadium.

Dit artikel delen:

8 Reacties

hardfietser 7 juni 2018 om 15:37

Kijken of onze Caveman het nog kan…

Jowinho 7 juni 2018 om 15:41

Als ik van Groot-Brittannië kom zou ik toch eerder gewoon via Dover en Calais gaan ipv via Slovenië en Italië

Baukema Tomoulin 7 juni 2018 om 17:22

Ik hoop dat hij zeer ruim de vorm niet heeft en dus niet naar de tour gaat. Anders gaat hij net al vorig jaar het feit dat hij steeds iets minder wordt compenseren met gevaarlijke manoeuvres en kamikaze gedrag. De tour kent al genoeg massale valpartijen zonder Cav erbij

Drossard Kudus 7 juni 2018 om 18:07

Had die Adriatica Ionica Race nog niet voorbij zien komen. Leuk rondje op het eerste oog, met een ploegentijdrit, een heuvelrit een zware bergrit, een rit met onverharde stroken en een sprintersrit met een listig heuveltje

jp.vanoosterhout 7 juni 2018 om 22:20

ben toch benieuwd welke sprinters allemaal gaan,dat word een sprintfestijn de eerste 10 dagen in de tour gaviria,sagan,ewan,kittel,cavendish,greipel,kristoff,groenewegen,demare,coquard,degenkold,bouhanni,of laporte en dan heb je nog bauhaus,arndt,colbrelli,stuyven,trentin,matthews al zullen ze niet altijd meesprinten maar toch…ik hou mijn hart vast,dat worden veel valpartijen,gegarandeerd

Duh 7 juni 2018 om 22:42

@redactie: Aankomst op de Gavia moet zijn aankomst passo Giau

simplex 7 juni 2018 om 23:52

Ik heb er alle vertrouwen in dat Cavendish wederom na blessures en mindere voorbereiding er weer kan en zal staan in de Tour. En nu staan blijven i.p.v. vervelende valpartijen.
Met zijn twee sterke maatjes Renshaw en Eisel , zijn enorme talent, zijn ervaring en zijn geweldige positionering zal hij toch nog steeds min. 1 x alle overige topsprinters en hun al dan niet nog aanwezige treintjes kunnen verslaan.
En dat gezeur dat hij altijd zo gevaarlijk koerst is onzin. Hij kent net als zijn concurrenten de toegestane kneepjes in hectische finales. En ja, ook Cavendish is daar wel eens foutief mee omgegaan.

leor 16 8 juni 2018 om 11:46

Ik hoop dat EBH dit jaar meteen voor zichzelf mag rijden, en niet hoeft te wachten tot Cav valt, uitgesloten wordt, of gewoon weer slecht blijkt te zijn.
Met onder meer een knappe ritwinst* tegen Kittel, heeft hij vorig jaar toch aangetoond dat hij dit meer dan verdiend.

(* om 1 of andere dubieuze reden ging deze ritzege, ondanks de duidelijke finishfoto, officieel toch nog naar Quickstep, maar dat is nu niet relevant natuurlijk)

Headlines

Materiaalzone

Populair