Cavendish focust zich op La Primavera en de Tour
foto: Sirotti
vrijdag 23 december 2016 om 13:43

Cavendish focust zich op La Primavera en de Tour

Mark Cavendish richt zich komend seizoen weer volledig op de weg, na een olympisch avontuur op de baan. Hij wil opnieuw een poging wagen in Milaan-San Remo, maar het grote doel is de Tour de France. “We willen 2016 herhalen”, vertelt hij aan The Standard.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Bewijzen
Het is Cavendish er alles aan gelegen om met Dimension Data ook in 2017 te scoren in Frankrijk. “Het seizoen staat in het teken van juli, om succesvol te zijn in de Tour de France. We willen er herhalen wat we dit jaar hebben gedaan. We willen laten zien dat het geen gelukje was en ik weet zeker dat dit lukt. We hebben een aantal geweldige renners aangetrokken die hier met een doel zijn. Iedereen van het team voelt dat en ik ben super gemotiveerd om ons nog meer glans te bezorgen.” Ook staan er mogelijk kasseienklassiekers op Cavs programma.

‘Mooiste herinnering’
In hetzelfde interview blikt de winnaar van vier Tour-etappes  terug op de editie van 2016. “Ik krijg de grootste glimlach als ik denk aan de eerste etappe van de voorbije Tour. Om het geel te mogen dragen is echt de meest schitterende herinnering. Mijn hele familie was er, ik voelde me echt geweldig die dag en de ploeg reed fenomenaal. Het was perfect. Een rit winnen in de Tour kan iemands carrière doen slagen, maar dit was iets speciaals met de groep. We hebben bewezen dat we een team zijn om rekening mee te houden.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
23 december 2016 14:20
Mogen ze de Poggio er wel uit laten.
23 december 2016 14:30
@ Youri:
beheers je het Engels eigenlijk wel? als je daar google translate nodig hebt.... ;)
23 december 2016 14:34
schipperaar -1

MSR 2009, Cavendish won. Parkoers toen nog inclusief Le Manie. Vind het nog steeds sneu voor Haussler trouwens.
23 december 2016 14:37
Als Cav iets geleerd moet hebben is dat hij veel op de baan moet trainen om snel te zijn op de weg, dat was nodig voor vorig seizoen vanwege de spelen maar dat kan hij het best doortrekken.
23 december 2016 15:04
@8.6
Yes, I do. Why?
23 december 2016 15:12
@ Youri:
grapje. :)
moet kunnen toch?
23 december 2016 18:25
Ben benieuwd of hij de klimmetjes van Sanremo overleeft. Vorig jaar had hij door z´n baantraining weliswaar veel aan snelheid gewonnen maar hij kwam geen verkeersdrempel meer over. Gaat hij dan weer voor de oude aanpak voor komend seizoen?
23 december 2016 20:06
Neem aan dat Boasson Hagen de kopman van Dimension Data is.
24 december 2016 15:41
@ Pizzi,

2009 was de slapste MSR van de laatste deccenia. Het was net een toeristenkoers, waarin ze gezellig en zonder ook maar een noemenswaardige aanvalspoging richting de streep reden.
Of je moet de 'poging' van Haussler meetellen. Die had trouwens makkelijk gewonnen mocht hij af en toe ook eens vooruit gekeken hebben ...

Reacties zijn gesloten.