Cavendish en Kennaugh vormen koppel tijdens Six Day London

Cavendish en Kennaugh vormen koppel tijdens Six Day London

foto: Marcel Koch (archief)

woensdag 20 september 2017 om 10:24

Nu het wielerseizoen op de weg langzaamaan ten einde loopt, staan de zesdaagses van deze winter weer voor de deur. Tijdens de Six Day Series in London eind oktober, maakt Peter Kennaugh zijn debuut op de baan bij de profs. Hij gaat de zesdaagse in Londen afwerken met Isle of Man-eilandgenoot Mark Cavendish, meldt de organisatie op haar website.

Koppel gaat voor de winst
“Ik heb als belofte veel zesdaagses afgewerkt toen ik de British Cycling Academy doorliep en sindsdien wilde ik er ook één als prof doen”, vertelt Kennaugh. “De laatste jaren wilde ik heel graag meedoen in Londen, maar Sky organiseerde in dezelfde periode altijd een einde van het seizoen-samenzijn. Nu ik komende winter overstap naar BORA-hansgrohe krijg ik wel de kans om mee te doen. Ik kijk er enorm naar uit.”

Ook Cavendish is enthousiast over de samenwerking. “Samen een team vormen met Pete gaat ons plezier opleveren. We kennen elkaar al heel lang. Ik heb hem al berichten gesteurd om over de tactieken te discussiëren. We gaan voor de winst, zonder enige twijfel. We koersen beiden altijd om een manier te bedenken waarmee we kunnen winnen.” Afgelopen editie werd Cav tweede samen met partner Bradley Wiggins.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Koekiemonster 20 september 2017 om 11:06

Hopelijk ook een duo in Gent

0
F e r o x 20 september 2017 om 12:55

Cavendish heeft al bevestigd dat hij niet kan in Gent wegens verplicht trainingskamp.

0
TomDJ 20 september 2017 om 13:12

Meedoen voor winst zal niet meevallen voor Kennaugh, met vrij roestige ervaring.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone