Cattaneo, Landa, Rasch, Tour de Normandie

zaterdag 24 maart 2018 om 20:00
Cattaneo, Landa, Rasch, Tour de Normandie

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Mattia Cattaneo, de vuurdoop van Mikel Landa op de kasseien, Jesper Rasch en de Tour de Normandie.

Cattaneo breekt sleutelbeen na val in Coppi e Bartali

Slecht nieuws voor Mattia Cattaneo: de Italiaan van Androni-Sidermec-Bottecchia heeft bij een val in de Settimana Internazionele Coppi e Bartali zijn sleutelbeen gebroken. De 27-jarige klimmer – oud-winnaar van de Ronde van Italië voor beloften – kwam op een paar kilometer voor de finish in Sogliano al Rubicone ten val in een afdaling. 

Voor Cattaneo, die op dat moment onderdeel uitmaakte van de kopgroep, betekent dit dat hij enkele weken out is.  De Italiaan zal zich nu via een alternatieve route moeten voorbereiden op de Giro d’Italia, die van start gaat op 4 mei. Voor teambaas Gianni Savio is dit al de tweede tegenvaller in korte tijd.

Vlak voor aanvang van de Settimana Internazionele Coppi e Bartali moest het team namelijk zijn andere klimkopman, de Colombiaan Rodolfo Torres, van de startlijst halen. De 31-jarige Torres kampt met lichte borstpijn, en zal zich nu in Colombia voorbereiden op de Tour of the Alps (16-20 april).


Landa na vuurdoop op kasseien: “Het was een leuke ervaring”

Mikel Landa was als sierlijke klimmer tussen de bonkige kasseispecialisten een vreemde eend in de bijt in de E3 Harelbeke. De Bask wist zijn vuurdoop op de kasseien te besluiten met een 86e plaats in de daguitslag, op 14.05 van winnaar Niki Terpstra. De Movistar-renner toonde zich na afloop tegenover Cyclingnews dan ook tevreden.

Landa geeft toe dat het rijden op kasseien een totaal andere stiel is dan het beklimmen van cols. “Ik zou het zeker niet te vaak willen doen, maar ik ben blij dat ik ervan geproefd heb. Ik moest ook wel. Ik heb geleerd hoe je het beste over de kasseien kunt rijden, welke lijnen je moet nemen en welke bandendruk het beste is. Wat echter vooral tot me is doorgedrongen, is hoe belangrijk positionering is.”

De Spanjaard liet zich aanvankelijk goed meevoeren in het peloton, totdat ook hij het slachtoffer werd van de massale valpartij op ruim honderd kilometer van de meet. “Daarna was mijn koers over. Het was onmogelijk om nog terug te keren naar de kop van de koers. Toch hou ik een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Door de kasseien en de fans was het een leuke ervaring”, aldus Landa.


Jesper Rasch eerste leider in Clubcompetitie na winst in de Veenkoloniën

Jesper Rasch heeft in Groningen de Grote Omloop van de Veenkoloniën op zijn naam geschreven. De renner van WV West-Frisia won de wedstrijd door Jeff Vermeulen te kloppen in een massasprint. Vermeulen, in het verleden al winnaar van de Grote Omloop van de Veenkoloniën, dacht gewonnen te hebben, maar zag in extremis Rasch nog passeren.

Met deze zege is Rasch direct de eerste leider in de Clubcompetitie. De Grote Omloop van de Veenkolonien is namelijk de eerste manche in de Clubcompetite, een competitie die elf koersen omvat. De volgende wedstrijd in de Clubcompetitie is de Zuiderzee Ronde, die op zaterdag 14 april plaatsvindt.


Matthew Gibson wint voorlaatste etappe Tour de Normandie

Matthew Gibson is zaterdag in La Haye naar de overwinning gesprint in de zesde etappe in de Tour de Normandie. De 21-jarige Brit van de Britse continentale ploeg JLT Condor was in de rit over 158 de rapste in een massasprint, voor Trond Trondsen en Nicolai Brøchner. Thomas Stewart, ook rijdend voor JLT Condor, blijft de leider in de Normandische etappekoers met nog één dag te gaan. Zijn voorsprong op de nummer twee, Bjørn Tore Hoem, bedraagt slechts één seconde.

Ook SEG-renner Julius van den Berg doet nog volop mee om de eindzege. De Nederlander vindt zichzelf terug op de derde plek in het klassement. In de laatste etappe moet Van den Berg drie seconden goedmaken op Gibson.

Dit artikel delen:

1 Reactie

maklukzat 24 maart 2018 om 21:41

Niet de eerste keer dat Vermeulen te vroeg juicht.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone