Cassani ziet Nibali als kopman voor WK, Moscon moet zich bewijzen

Cassani ziet Nibali als kopman voor WK, Moscon moet zich bewijzen

foto: EXPA / Jakob Gruber

maandag 3 september 2018 om 15:50

Davide Cassani denkt dat Vincenzo Nibali de kopman zal zijn van de Italianen op het WK in Innsbruck. Dat vertelt de bondscoach, die op bezoek is in de Vuelta a España, aan La Gazzetta dello Sport. “Ik heb nog twee weken om alle mogelijkheden te evalueren. Voor nu is Vincenzo onze leider”, aldus Cassani.

Toch zit Cassani met twijfels over zijn beoogde kopman. Nibali is nog steeds herstellende van de wervelbreuk die hij opliep in de Tour de France-etappe naar Alpe d’Huez. In de Vuelta rijdt De Haai van Messina niet voor het klassement, maar wil hij aan zijn vorm werken richting het mondiale kampioenschap. “Ik hoopte een maand voor het WK meer zekerheid te hebben, maar nu heb ik dat helemaal niet. Maar er zijn nog 27 dagen tot de wedstrijd waarin veel kan veranderen”, zegt de bondscoach.

‘Aru is op weg naar zijn topvorm’
Cassani is van plan om op 15 september de selectie bekend te maken. “Vincenzo is onze leider. We weten wie hij is, wat hij heeft bereikt en wat hij kan”, is de voormalig wielrenner lovend. Fabio Aru moet zich laten zien in de Vuelta. “Hij lijkt de laatste versnelling te missen, maar die vindt hij nog wel. Ik denk dat op weg is naar zijn topvorm, zelfs al is hij nog bezig om mentaal beter te worden na wat gebeurd is in de Giro. Het zal moeilijk worden om de Vuelta te winnen, maar hij kan in de top-5 eindigen. Ik denk aan hem voor het WK en hij is een van de beste die we hebben.”

Moscon moet zich bewijzen in najaarskoersen
De schorsing van Gianni Moscon, nadat hij uit de Tour de France gezet werd vanwege een slaande beweging richting Elie Gesbert, eindigt op 12 september. In de Coppa Agostoni van 15 september zal hij zijn rentree maken. Hij kan zich nog in de kijker rijden bij Cassani. “Hij traint nu op hoogte bij de Stelvio. Ik zie hem bij de Coppa Agostoni en zal dan een beslissing maken. Hij bereidt zich goed voor. Mijn idee is om hem mee te nemen naar een trainingskamp met tien renners. Ideaal is als hij het WK ploegentijdrit mist. Dan kan hij de Memorial Pantani en Trofeo Matteotti rijden en kan ik beslissen of ik hem selecteer of aanwijs als reserve”, zegt de keuzeheer.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Casar 3 september 2018 om 16:09

Bijzonder dat Moscon toch weer een kans krijgt

0
ah-ja 3 september 2018 om 16:16

Waarom niet? Moscon is een klasbak

0
Marszzz 3 september 2018 om 17:45

Een klasbak is iemand die niet alleen goed fietst, maar ook anderen met respect behandelt.

0
Frankvs 3 september 2018 om 16:41

Heeft Sky überhaupt nog iets gedaan met Moscon? na nog 1 actie zou het toch klaar zijn. Ze zouden het na de tour bekijken, maar ik heb er niets meer over gezien, of heb ik dat gemist?

0
CeRo 3 september 2018 om 16:52

Na nog 1 geval van racisme zou hij buiten vliegen.

0
Mwielerfan 4 september 2018 om 00:12

Ns nog één geval van racisme tegen reza zou hij eruit gezet worden ;)

0
Sonsbach Allstars 3 september 2018 om 18:08

Ik zie Nibali in Innsbruck in die laatste afdaling naar de finish al vliegen

0
maurits1972 3 september 2018 om 18:59

Ik denk dat het ingecalculeerd was bij sky. Ff over de tour tillen en dan is iedereen het snel weer vergeten.

0
Wildebert 3 september 2018 om 20:08

Klopt, daar zit inderdaad een schans.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone