Carstensen sprint naar zege in Hainan, Raymond Kreder derde

Carstensen sprint naar zege in Hainan, Raymond Kreder derde

foto: Tropicale Amissa Bongo

woensdag 24 oktober 2018 om 10:31

Lucas Carstensen heeft de tweede etappe in de Tour of Hainan 2018 (2.HC) op zijn naam geschreven. De 24-jarige Duitser van Bike Aid was in de massasprint verrassend genoeg de sterkste. Hij verwees de Zwitser Dylan Page (nationale selectie) en onze landgenoot Raymond Kreder (UKYO) naar de dichtste ereplaatsen. Page is wel de nieuwe leider.

Grote kopgroep met Nederlandse inbreng
In de openingsfase werd er ontzettend hard gekoerst. Diverse aanvallers kozen het ruime sop, maar het peloton liet niet begaan. Pas na dik veertig kilometer koers kregen de eerste vluchters een kloof en in de daaropvolgende kilometers ontstond er een kopgroep van twaalf renners. Clément Carisey (Israel Cycling Academy), Nathan Elliott (Bennelong SwissWellness), Robbie Hucker (UKYO), Fausto Masnada (Androni Giocattoli-Sidermec), Mauricio Ortega (Ningxia Sports Lottery-Livall), Luca Pacioni (Wilier Triestina-Selle Italia), Simon Pellaud (Zwitserse nationale selectie), Patrick Schelling (Vorarlberg-Santic), Gatis Smukulis (Delko-Marseille Provence-KTM), Luca Wackerman (Bardiani-CSF), Antonio Santoro en onze landgenoot Peter Schulting (Monkey Town) maakten het mooie weer.

Gestrand in het zicht van de haven
Het peloton besloot om de vluchters niet al te veel ruimte te geven. De maximale voorsprong van de twaalf betrof nimmer drie minuten. Onderweg lagen er enkele bergpunten voor het grijpen. Schulting maakte daar handig gebruik van en is na vandaag de nieuwe leider in het bergklassement. Door het hoge tempo en de glooiende wegen, brak de kopgroep meermaals in meerdere delen uiteen. Met nog 33 kilometer te gaan, bleven Pellaud en Masnada als enige over. In het peloton had Wilier Triestina-Selle Italia zich op kop gezet voor sprinter en leider Jakub Mareczko. Het duo op kop hield stug vol en lange tijd leek het erop dat zij om de dagzege gingen strijden. Pas in de laatste honderdvijftig meter kwam de sprintende meute langzij. Uiteindelijk bleek Carstensen de snelste van het pak.


Dit artikel delen:

4 Reacties

Patat Lefevre 24 oktober 2018 om 10:36

De ‘jonge’ Lucas Page is inmiddels al even oud als de winnaar lol

0
Wielervolger 24 oktober 2018 om 10:45

Geen Mareczko in de top 10? Lag er een brug op het parcours?

0
Mooie_Mario 24 oktober 2018 om 12:12

Guardini officieel sprinter af?

0
Brabander 24 oktober 2018 om 13:14

Nou ja. Hij eindigt nog 4e natuurlijk, dus hij heeft wel degelijk meegesprint. ‘Het beste is eraf’ dekt de lading wel beter

0

Headlines

Populair

Materiaalzone