Carlos Verona stapt per direct over naar Orica-BikeExchange

zaterdag 30 juli 2016 om 13:21
Carlos Verona stapt per direct over naar Orica-BikeExchange

Foto: Sirotti

Orica-BikeExchange baart opzien met een opvallende transfer. De Australische formatie versterkt zich per direct met Carlos Verona, die overkomt van Etixx-Quick-Step. Verona (23) is na Rohan Dennis de tweede renner ooit die tijdens het seizoen van ploeg wisselt.

De Spanjaard maakt volgende week al zijn debuut voor Orica-BikeExchange. Hij gaat starten in de Vuelta a Burgos. “Ik ben erg blij om hier een nieuw hoofdstuk van mijn carrière te beginnen”, aldus Verona in een persverklaring. “Dat de ploeg steeds meer naar klassementen kijkt, bevalt mij erg goed.”

Patrick Lefevere, ploegbaas van Etixx-Quick-Step, is minder te spreken over de transfer. “Ik ben absoluut niet blij”, stelde hij eerder. “Ik heb hem vijf jaar in mijn team gehad en hij was vaak ziek of geblesseerd. Wij hebben een hoop geduld getoond en precies op het moment dat hij begint te presteren, vertrekt hij. Ik houd daar niet van.”

Toch zijn Orica-BikeExchange en Etixx-Quick-Step tot een akkoord gekomen. Zonder een overeenkomst tussen beide partijen is een tussentijdse overstap niet mogelijk.

Dit artikel delen:

21 Reacties

Chaba 30 juli 2016 om 13:24

Zo dit had ik dan ook weer niet verwacht. Lefevre pissig naar wel het respect hem tussentijds te laten gaan.

0
IlPirata 30 juli 2016 om 13:25

edit redactie: niet doen!

0
123poetertjes 30 juli 2016 om 13:26

Kijk, hier kan ik van genieten. Verona maakt transfer bekend, Lefevere (weer eens) boos, Carlos geschrapt uit de Etixxkalender, contract direct ontbonden en hoppa: in Burgos staat hij al weer aan de start van Orica.
Ik wens Verona het beste, in Itzulia was hij echt indrukwekkend. En ook nog altijd maar 23.

0
achtpuntzes 30 juli 2016 om 13:27

@ Chaba:
helemaal niet respectvol van Lefevre. die was zo pissig over de transfer dat hij Verona niet meer wilde opstellen de rest van het seizoen. en dan is deze move niet eens zo gek, scheelt Lefevre een paar maandjes salaris betalen.

0
krypton 30 juli 2016 om 14:01

Wat een nare vent is die Lefevre toch, verschrikkelijk.

0
Prima Facie 30 juli 2016 om 14:05

Nee, dat soort trucjes, daar zou Lefevre zich nooit aan wagen.
Klik

0
TomVD 30 juli 2016 om 14:06

Lefevre kan hier voor velen toch echt nooit iets goed doen. Hij lijkt me terecht niet zo happy met de overgang van Verona, maar is wel zo fair om rond de tafel te gaan zitten en werk te maken van de transfer. Wat een verschrikkelijke houding van sommigen hier.

0
Prima Facie 30 juli 2016 om 14:10

@TomVD
Ik denk dat het vooral om de hypocrisie van Lefevre gaat. Die man is altijd wel ergens beledigd terwijl hij zelf de grootste trukendoos van allemaal heeft.

0
Midfieldgeneral 30 juli 2016 om 14:11

Volgens mij is Lefevre zijn grootste dat hij momenteel nog geen zicht heeft op de sponsoring na 2017. Bijgevolg kan hij geen lange termijnplanning uitzetten en kan hij jonge renner s dus geen perspectieven geven op een eventueel kopmanschap. Zal er waarschijnlijk ook voor zorgen dat het moeilijk wordt om nieuwe renners aan te trekken.

0
vlek 30 juli 2016 om 14:11

@ TomVD; waarom is het terecht dat Lefevre zich boos heeft gemaakt over de overgang van Verona naar Orica? Het staat iedere renner toch vrij om aan het eind van een contract een eigen keuze te maken tussen de aanbiedingen die hij heeft gekregen? Welke redenen had Lefevre om Verona niet meer op te willen stellen en daarmee dit tussentijdse vertrek te forceren? Wat is er verschrikkelijk aan om die gang van zaken als vreemd te bestempelen?

0
TomVD 30 juli 2016 om 14:17

@ Prima Facie: Dat Lefevre niet de sympathiekste is weten we al langer. Maar als hier de naam Lefevre verschijnt maken veel mensen er hier altijd wat negatiefs van ook al is daar niet altijd aanleiding voor. Ik vind de houding van enkele WF-leden minstens even storend dan die van Lefevre zelf.

0
mic1984 30 juli 2016 om 14:40

@TomVD: klopt volledig. Merendeel van dit forum is anti lefevre. Maakt niet uit of het over iets positief of negatief gaat.
In dit geval begrijp ik lefevre jonge renner alle kansen gegeven. Na 5 seizoenen eindelijk niveau aan het halen en dan weg. Jammer maar wens de jongen veel succes en dat hij nog wat progressie mag maken.

0
Chaba 30 juli 2016 om 15:31

@8.6
Maar hij kan ook denken ik stel hem niet meer op en bekijk het verder maar. Zal niet uit liefde zijn maar hij zal toch hebben vastgesteld beter het contract te ontbinden en hem naar Orica te laten overstappen.

0
albertooo 30 juli 2016 om 15:58

Klinkt alsof Verona een lastige renner is, als hij per se nu al weg wilde.

0
tdv21 30 juli 2016 om 15:59

Ik volg hier TomDV. Wat Lefevre ook doet opdit forum is hij altijd de slechterik. Mocht hij echt zo’n rot mens zijn waarom houdt hij Verona dan niet een half jaar aan de kant en laat hij hem niet naar Orica vertrekken ? Maar nee hij is zo fair dit niet te doen en hem te laten gaan. Toch is dit volgens WF weer één van zijn vele snode plannetjes.
Daarbij Lefevre zou hier eens wat meer respect moeten verdienen. Weet iedereen nog hoe van Quickstep dat anno 2011 zowat de slechtste ploeg in de WT was in korte tijd n°1 heeft gemaakt. Laat de Jumbo’s daar maar eens naar kijken…
(Ps, ik zeg niet dat hij altijd gelijk heeft hoor. Soms zaagt die ook gewoon wat).

0
Orakel 30 juli 2016 om 16:04

Wat is er zo fantastisch aan de renner Verona? Toch absoluut geen topper in wording? Leuke knecht voor Chaves, meer zie ik er niet in.

In mijn lijstje van 30 talenten van 21-24 jaar staat geen Carlos Verona.

0
tendam 30 juli 2016 om 16:11

@tdv21
Toevallig dat er rond die tijd een multimiljonair genaamd Bakala in die ploeg stapte ;) Dat zou LottoNL inderdaad ook niet verkeerd uitkomen.

0
vlek 30 juli 2016 om 16:11

Als hij echt een vervelende man is dan laat hij hem inderdaad een half jaar thuis op de bank zitten. Maar maakt dat deze gang van zaken daarmee werkelijk fair van de kant van Lefevre? Ik vind het een wat merkwaardig argument om een situatie te schetsen die nog vervelender zou zijn. Kunnen we de situatie die voor handen ligt niet gewoon beoordelen? Daarin haalt Lefevre uit naar een jonge renner die aan het eind van zijn contract vertrekt naar een andere ploeg en besluit hij hem niet meer op te stellen. Dat is een vervelende reactie op een beslissing van een renner die in zijn recht staat. Vervolgens vinden ze een oplossing die voor beide voordelen heeft; Lefevre hoeft Verona niet meer te betalen en Verona kan gewoon koersen. Wat daaraan vooraf is gegaan kun je echter moelijk fair noemen.

0
tdv21 30 juli 2016 om 16:34

@tendam
Haha, touché. Maar dan nog probeer maar eens zo’n sterrenteam te maken dat zo goed in elkaar klikt ;)

0
Orakel 30 juli 2016 om 16:34

“Wat daaraan vooraf is gegaan kun je echter moelijk fair noemen.”

Wat is jouw argument dat het niet fair zou zijn?

Verona heeft het recht te vertrekken.
Lefevre heeft het recht iemand niet op te stellen.
That’s business.

0
SolitaryShell 30 juli 2016 om 16:39
Quote:
mic1984 – 30 juli 2016 om 14:40

@TomVD: klopt volledig. Merendeel van dit forum is anti lefevre. Maakt niet uit of het over iets positief of negatief gaat.
In dit geval begrijp ik lefevre jonge renner alle kansen gegeven. Na 5 seizoenen eindelijk niveau aan het halen en dan weg.

Welke vijf seizoenen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone